Provincie Drenthe



Onderwerp: Terinzagelegging ontwerpbesluit watervergunning ten behoeve van bodemenergiesysteem "De Nieuwe Kolk in het Cultureel Kwartier Assen"

Gedeputeerde staten van Drenthe geven hierbij kennis van het volgende.

Op d.d. 23 april 2010 hebben gedeputeerde staten van BAM Utiliteitsbouw BV een verzoek ontvangen tot het verlenen van een Watervergunning uit hoofde van artikel 6.4, eerste lid, aanhef en onder b van de Waterwet, voor het onttrekken van grondwater en het infiltreren van water ten behoeve van het realiseren van een bodemenergiesysteem voor het object "De Nieuwe Kolk in het Cultureel Kwartier Assen" aan de Weiersstraat 1, 9401 ET Assen. Gedeputeerde staten zijn voornemens de gevraagde vergunning te verlenen onder beperkingen en voorschriften als in het ontwerpbesluit omschreven.

Enige technische kenmerken.

Maximale hoeveelheden te onttrekken en te infiltreren water:

Per uur: 100 m3

Per etmaal: 2.400 m3

Per maand: 60.000 m3

Per kwartaal: 100.000 m3

Per jaar: 300.000 m3

Onttrekkings- en infiltratiediepte

Tussen 95 m en 135 m beneden het maaiveld.

Inzage en zienswijzen

Op de voorbereiding van het besluit tot het verlenen van de Watervergunning is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van toepassing. Het ontwerpbesluit, de aanvraag, en alle andere op het te nemen besluit betrekking hebbende stukken welke redelijkerwijs nodig zijn voor de beoordeling van het ontwerpbesluit, liggen vanaf 12 juli 2010 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt bedoeld ontwerpbesluit en hierop betrekking hebbende stukken gedurende de inzage termijn op werkdagen vanaf 8:30 uur tot 17:00 uur inzien:

* op het provinciehuis van Drenthe aan Westerbrink 1 te Assen (afdeling Bestuur en Communicatie);

* op het gemeentehuis van Assen aan de Noordersingel 33 te Assen (gemeentesecretarie).

Tegen vergoeding van ten hoogste de kosten wordt aan een ieder die daarom verzoekt afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.

Een ieder kan naar keuze schriftelijk of mondeling diens zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren brengen. Zienswijzen dienen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging, te worden ingediend. Mondelinge zienswijzen kunt u indienen door contact op te nemen met de hieronder genoemde contactpersoon. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan gedeputeerde staten van Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen.