Provincie Noord-Brabant
Technostarter geholpen door Spin-Off fonds
Spin-Off Fonds investeert in Eximion

Het Technostarters Spin-Off Fonds heeft een belang genomen in het aandelenkapitaal van Eximion B.V., een startende onderneming in 3D online gaming technologie uit Eindhoven. Het Technostarters Spin-Off Fonds is opgezet door de provincie Noord-Brabant om kenniswerkers te steunen bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Eximion is een jonge onderneming uit Eindhoven die zich richt op het ontwikkelen van 3D online gaming technologie en een eigen platform (Kalydo) met plug-in techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat het bedrijf als eerste in de wereld de downloadtijd van spellen met 60% kan verlagen. Dit is vooral interessant voor aanbieders van online games op bijvoorbeeld sociale netwerksites.

De investering van het Technostarters Spin-Off Fonds biedt het bedrijf voldoende armslag om de activiteiten in Eindhoven met vijftien personeelsleden door te zetten. Eximion verwacht in de tweede helft van 2010 door te breken met deze zeer innovatieve technologie. Vooral de concurrentie in Zuid Korea en de VS heeft interesse getoond.

Technostarters Spin-Off Fonds

Via het fonds kunnen innovatieve en kennisintensieve startende ondernemingen (spin-offs) een risicodragende financiering krijgen. De provincie heeft E12,5 miljoen beschikbaar gesteld voor dit fonds, als onderdeel van het maatregelenpakket van de provincie om de kennis en werkgelegenheid in Brabant te behouden tijdens en na de economische crisis. De NV Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (NV BOM) beheert dit fonds.

Eximion
Het management van Eximion bestaat uit 4 jonge ondernemers met grote passie en kennis van alle aspecten van gaming technologie en vormgeving. Het management is samen met mede-oprichter Lunatech Ventures en Technostartersfonds Zuid Nederland BV eveneens aandeelhouder in Eximion.



Provincie Noord-Brabant