Ingezonden persbericht

Nieuwe routeborden voor startplaatsen Norg en Dalen dankzij sponsoring Recreatieschap Drenthe en de Meppeler Werkboerderij.

Diever, 7 juli 2010. Net als in de startplaatsen Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel en Diever is het straks mogelijk om in Norg en Dalen via uitgepijlde routes te fietsen tijdens de Groene Land Achmea Fiets 4Daagse. Aan de realisatie van de routeborden is de afgelopen tijd hard gewerkt, vooral door medewerkers van de Werkboerderij.

Recreatieschap Drenthe heeft een flinke financiële bijdrage geleverd in de materiaalkosten van de routebordjes.

De Meppeler Werkboerderij heeft met name de menskracht en arbeidsuren geleverd voor het maken van de in totaal 500 stalen frames waaraan de bordjes worden bevestigd. Ook de montage van de borden is door medewerkers van de Werkboerderij verzorgd.

Het project de Meppeler Werkboerderij is voor werkzoekenden die op afstand staan van de arbeidsmarkt.

Doormiddel van een intensieve begeleiding / training en veel variatie aan werk komen ze weer in hun arbeidsritme, om daarna terug te keren op de arbeidsmarkt of beginnen aan een vakgerichte scholing.

Dankzij de bijdrage van beide bovengenoemde organisaties is het mogelijk dat de deelnemers van de Fiets 4Daagse die straks in Norg of in Dalen gaan fietsen, net als in de andere startplaatsen, hun route aan de hand van de bekende gele ruitvormige routeborden kunnen volgen. Dat fietst meer ontspannen, zodat er meer tijd overblijft voor het genieten van het mooie landschap, de bezienswaardigheden en de vele activiteiten onderweg.

De Drentse Fiets 4Daagse wordt gehouden van 13 t/m 16 juli 2010

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk in de startplaatsen Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Diever, Dalen en Norg, maandag 12 juli van 11.00 - 18.00 uur (in Assen tot 20.00 uur) en op dinsdag 13 juli van 7.30 tot 11.00 uur.

Praktische informatie en inschrijven

Meer informatie over de routes, de startlocaties, tarieven, aanmelden, overnachtingsmogelijkheden, arrangementen, annuleringsvoorwaarden is te vinden op de website www.fiets4daagse.nl. Op de site staat bovendien telkens de meest actuele informatie, zoals nieuws over activiteiten tijdens het evenement.