Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Utrecht, 7 juli 2010
Schouwen-Duiveland kanshebber van Jong Lokaal Bokaal
Landelijke hoofdprijs voor jongerenparticipatie

Schouwen-Duiveland is dit jaar genomineerd voor de Jong Lokaal Bokaal, de hoofdprijs voor gemeentes die zich inzetten voor jongerenparticipatie. De wedstrijd is een gezamenlijk initiatief van NJR en het programmaministerie voor Jeugd en Gezin. De Jong Lokaal Bokaal vindt dit jaar voor de derde keer plaats.
Tot 4 juni konden zowel jongeren als gemeenten zelf aangeven waarom zij in aanmerking moesten komen voor de Jong Lokaal Bokaal. Uit alle veertig aanmeldingen zijn nu twaalf gemeentes genomineerd voor de tweede ronde. Schouwen-Duiveland is genomineerd omdat de gemeente een nieuwe Zeeuwse traditie voortzet, die van actieve en betrokken jongerenraden. Schouwen-Duiveland heeft een jongerenraad die is ontstaan op initiatief van jongeren zelf. Daarnaast besteedt de gemeente veel aandacht aan cultuur en talentontwikkeling van jongeren. Ook wordt er geëxperimenteerd met een digitale vorm van inspraak middels de website MijnDingDoen.nl. Kortom, genoeg redenen om de gemeente Schouwen-Duiveland tot de voorselectie voor de Jong Lokaal Bokaal te laten behoren.

Tevens geselecteerd als kanshebbers van de Jong Lokaal Bokaal zijn:

* Rotterdam
* Helmond
* Rotterdam Overschie
* Den Haag
* Haarlem
* Amsterdam
* Oss
* Leiden
* Arnhem
* Emmen
* Veendam

Procedure en uitreiking

Om te bepalen welke drie gemeenten uiteindelijk de finaleronde halen, worden alle twaalf kanshebbers in september bezocht door studententeams van Hogeschool Utrecht. De jongeren gaan op onderzoek uit om te kijken hoe het ervoor staat met het jeugdbeleid in de desbetreffende gemeente. Ze gaan in gesprek met ambtenaren en jongerenwerkers, maar natuurlijk vooral met de plaatselijke jongeren. Een deskundige jury zal de finalisten en uiteindelijk de winnaar kiezen. De Jong Lokaal Bokaal wordt op maandag 22 november uitgereikt.

Noot voor redacties

JongLokaalBokaal.nl
en www.NJR.nl!
Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht