Ingezonden persbericht

NIEUW EO-PROGRAMMA BESTEMMING ONBEKEND NU AL ONLINE

Vanaf 7 juli online te bekijken, met ingang van 13 juli 2010 elke dinsdag om 20.30 uur op Nederland 3

De eerste aflevering van het nieuwe EO-programma Bestemming Onbekend is vanaf vandaag online te bekijken op de website www.eo.nl/bestemmingonbekend. Via diezelfde website kunnen jongeren hun eigen onbekende bestemming boeken, of winnen.

In Bestemming Onbekend overvalt presentator Klaas van Kruistum nietsvermoedende vakantiegangers op Schiphol. Hij vraagt jongeren om hun tickets naar een heerlijke zon- en feestvakantie te verscheuren en in te wisselen voor tickets naar een onbekende bestemming. Het enige wat ze weten, is dat het een reis wordt om nooit te vergeten. Jongeren die zich voornamelijk bezighouden met feesten, shoppen en vrienden worden aan het werk gezet om iets te betekenen voor iemand die duizenden kilometers verderop onder moeilijke omstandigheden (over)leeft.

Niek en Tom, twee stoere vrienden van 25 en deelnemers in de eerste aflevering, weten het zeker. De bestemming waar zij naartoe gaan, is helemaal te gek en de droom van elke man: carnaval, mooie vrouwen en heerlijk even geen zorgen aan je kop! Lekker genieten van het tropische weer... Helaas voor hen blijkt carnaval niet te zijn inbegrepen. Hun vakantie liep anders. "Waar zijn we aan begonnen?" is de vraag die Niek zich bijna dagelijks stelt. Tom: "Wat een hel." De jongeren uit Bestemming Onbekend worden overweldigd, raken gefrustreerd, zien het niet meer zitten, gaan er helemaal voor of barsten in tranen uit. Verschillende reacties met één gemeenschappelijke deler... hun kijk op de wereld verandert definitief.

Jongeren kunnen zelf een reis naar een onbekende bestemming winnen. Dat kan door de trailer van het programma te plaatsen op hun eigen Hyves-, Twitter- of Facebook-pagina en te zorgen dat deze zo vaak mogelijk wordt bekeken. Ook kunnen ze hun eigen onbekende bestemming, naar hulpprojecten op diverse plaatsen in de wereld, boeken via de website. Aflevering 1 van Bestemming Onbekend is gisteren om 19.00 uur als eerste uitgezonden op 101.tv

Exclusief beeldmateriaal: www.eo.nl/bestemmingonbekend

Noot voor redactie,