Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht
D66: Laat Utrechtse ondernemers WK schermen plaatsen!

Het is zover, het Nederlands elftal heeft de finale van het WK behaald. In heel Utrecht puilden de kroegen uit, iedereen wilde de afgelopen wedstrijd zien en iedereen zal de finale willen zien. In de meeste gemeenten zal de finale te zien zijn op grote schermen en ook in Utrecht moet dit mogelijk zijn. Raadslid Klaas Verschuure: "ondernemers hebben de mogelijkheid een vergunning aan te vragen voor het ophangen van een groot scherm in de open lucht. In de praktijk is echter gebleken dat door de strenge eisen dit financieel niet haalbaar is. Deze eisen kunnen afgezwakt worden zonder dat dit grotere veiligheidsrisico's met zich mee brengt."

De toezegging van burgemeester Wolfsen dat ondernemers de mogelijkheid zouden krijgen schermen te plaatsen was in eerste instantie voldoende voor D66. Maar in de week die daarop volgde, gaven ondernemers aan hier van af te zien door de opgelegde beperkingen. Het niet mogen neerzetten van een buitentap en het moeten stoppen van het feest een half uur na de wedstrijd maakt het onmogelijk het kostenplaatje rond te krijgen.

D66 heeft dan ook, samen met de VVD, een open brief aan Wolfsen geschreven waarin een oproep wordt gedaan de voorwaarden voor het plaatsen van een scherm te verruimen. In de brief wordt gevraagd om buitentaps toe te staan en de duur van het evenement uit te breiden. Zo kunnen ondernemers hun investering terug verdienen en Utrechters de finale in de buiten lucht bekijken.

Verschuure: "D66 heeft deze situatie eerder omschreven als een spruitjeslucht die over Utrecht hangt. Dat is niet de uitstraling die onze stad moet hebben. Wij streven er naar om in overleg met ondernemers beleid te maken. Het gaat om het zoeken naar kansen en mogelijkheden, niet naar beperkingen. De finale wil ik kijken met alle Utrechters op een groot scherm, op naar het Wereldkampioenschap!"

Bijlage: open brief aan burgemeester Wolfsen

Noot voor de redactie: