Sara Lee rondt verkoop luchtverfrissersdivisie aan Procter & Gamble af

DOWNERS GROVE, Illinois (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100707 --

Sara Lee Corp. (NYSE: SLE) heeft bekendgemaakt dat het de verkoop van haar luchtverfrissersdivisie aan The Procter & Gamble Company (NYSE: PG) voor €320 miljoen heeft afgerond. Ongeveer 12 procent van de koopsom zal worden uitbetaald op een escrow-rekening in afwachting van de overdracht van bepaalde activa. In februari heeft Sara Lee €1,6 miljard ingedekt, tegen een koers van $1,35 per euro, in afwachting van de opbrengsten van de ontmanteling van haar divisie Household & Body Care (H&BC).

"De verkoop van onze luchtverfrissersdivisie bevordert Sara Lee’s algemene strategie om een wereldwijd toonaangevende producent van voedsel en drank te worden”, aldus Marcel Smits, interim chief executive officer van Sara Lee Corp. “Deze verkoop stelt ons in staat onze activiteiten nog sterker te concentreren op het terrein waar we een sterke concurrentiepositie hebben en waar we aandeelhouderswaarde kunnen genereren.”

“Het doet ons plezier dat we de transactie hebben afgerond en we zijn erg blij dat we nu Ambi Pur in onze onderneming kunnen integreren”, aldus David Taylor, president-global home care van de P&G groep. “De overname van Ambi Pur versterkt de toonaangevende positie die P&G in de wereld inneemt op de markt voor ‘home care’-producten, en met name op de markt voor luchtverfrissers, omdat we hierdoor ons bereik in Europa en Azië uitbreiden, zodat we in een groter deel van de wereld meer klanten beter kunnen bedienen.”

De transactie past in de strategie van Sara Lee om haar internationale divisie H&BC te verkopen. Tot nu toe heeft Sara Lee bekendgemaakt dat ze de verkoop van haar aandeel van 51 procent in de gezamenlijk gevoerde onderneming Godrej Sara Lee aan Godrej Consumer Products Ltd. - voor een totale vergoeding van €185 miljoen ($230 miljoen) - heeft afgerond. Daarnaast blijft het bedrijf in afwachting van de afronding van de verkoop van zijn wereldwijde verzorgingsproductendivisies en Europese reinigingsmiddelendivisie aan Unilever en van zijn resterende activiteiten op het gebied van insecticiden aan SC Johnson vóór het einde van het kalenderjaar 2010. Beide lopende transacties zijn onderhevig aan de gebruikelijke afsluit- en overdrachtsvoorwaarden.

Over Sara Lee Corporation

Elke dag weer bedient Sara Lee (NYSE: SLE) miljoenen consumenten en klanten over de hele wereld. De onderneming heeft een van de meest gewilde en toonaangevende portefeuilles ter wereld, met vernieuwende maar vertrouwde etenswaren, dranken, huishoudelijke producten en lichaamsverzorgingsproducten, zoals Ball Park, Douwe Egberts, Hillshire Farm, Jimmy Dean, Kiwi, Sanex, Sara Lee en Senseo. Samen genereren deze merken in zo’n 180 landen jaarlijks bijna $13 miljard aan netto omzet. Sara Lee heeft wereldwijd ongeveer 41.000 mensen in dienst. Ga naar http://www.saralee.com voor het laatste nieuws en meer gedetailleerde informatie over Sara Lee en haar merken.

Over Procter & Gamble

Vier miljard keer per dag komen mensen over de hele wereld in aanraking met merken van P&G. Het bedrijf heeft een van de sterkste portefeuilles met vertrouwde en toonaangevende kwaliteitsmerken, zoals Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Whisper®, Pantene®, Mach3®, Bounty®, Dawn®, Gain®, Pringles®, Charmin®, Downy®, Lenor®, Iams®, Crest®, Oral-B®, Duracell®, Olay®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette®, Braun® en Fusion®. P&G heeft ongeveer 135.000 mensen in dienst, in zo’n 80 landen verspreid over de hele wereld. Ga naar http://www.pg.com voor het laatste nieuws en meer gedetailleerde informatie over P&G en zijn merken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Sara Lee Corp.
Media: Mike Cummins, +1.630.598.8412

Analisten: Aaron Hoffman, +1.630.598.8739

Ticker_symbol NYSE:SLE
ISIN US8031111037