Ingezonden persbericht


CeWe Color en TNT-post lanceren online workshop fotoboeken maken Nunspeet, 30 juni 2010
Vanaf vandaag lanceert fotoboekenproducent CeWe Color een online workshop fotoboeken maken. TNT-post heeft als preferred partner van het CeWe Fotoboek de primeur op de Nederlandse markt. Binnen een uur worden deelnemers via de PC thuis tijdens een gratis webworkshop wegwijs gemaakt in het zelf maken van de mooiste fotoboeken met hun eigen digitale foto's. CeWe Color start vanaf september ook webworkshops voor andere retailers die het CeWe Fotoboek verkopen.

Webworkshop fotoboeken maken
Na inschrijving ontvangt de consument een url (of link) waarop hij/zij vanaf de PC thuis op drie verschillende tijdstippen in de ochtend, middag of avond kan deelnemen aan de workshop. Op het tijdstip zelf logt men via internet in op de workshop. De workshop wordt geleid door een workshopleider die live via een webcam uitlegt hoe de software werkt. Men kan de handelingen van de workshopleider direct op het scherm volgen. Indien nodig kan de deelnemer rechtstreeks vragen stellen aan de workshopleider via een Chat functie.

De webworkshops die vandaag voor TNT post worden gegeven waren binnen 1 dag volledig vol. Op 7 juli a.s. wordt een volgende serie van drie webworkshops georganiseerd. Consumenten kunnen zich nog steeds aanmelden via de fotoservicewebsite van TNT-post (http://foto.tntpost.nl). Men moet er snel bij zijn want deze lopen ook snel vol. Vanaf half augustus zullen de workshops regelmatig worden georganiseerd door CeWe Color in samenwerking met TNT Post. Vanaf september ook in samenwerking met andere retailers.

Fotoboeken populair
In Nederland zijn ongeveer 10 miljoen digitale camera's waarmee jaarlijks meer dan vijf miljard foto's worden gemaakt. Het merendeel van deze digitale foto's worden op de computer bewaard en een enkele keer aan vrienden of familie getoond om daarna vergeten te worden. Met de populariteit van de digitale fotoboeken lijkt daar nu een einde aan te zijn gekomen. De digitale boeken kunnen per onderwerp en in ieder formaat worden gemaakt. Leuk ook om iemand cadeau te doen. Het gebruik van de gratis software wordt nu nog makkelijker gemaakt met het online volgen van instructies en aanwijzingen.

Veel opmaakmogelijkheden
Met de gratis beschikbare software zijn er vele mogelijkheden om een persoonlijk fotoboek in te richten. Het is zelfs mogelijk om het programma de foto's automatisch te laten plaatsen waardoor het programma het aantal pagina's en de opmaak verzorgt. Daarna kunnen eventueel nog wijzigingen worden aangebracht. De mogelijkheden zijn talrijk, zoals: eigen formaat boek uitkiezen, zelf de indeling van het aantal foto's per pagina bepalen, foto's van verschillende afmetingen plaatsen, keuze uit een oneindige hoeveelheid achtergronden, teksten aanbrengen en nog meer. Binnen vijf tot zeven werkdagen wordt het fotoboek door TNT-post thuis bezorgd.