Gemeente Beverwijk


Dieren in Beweging in plaats van Waterdiertjes zoeken

Omdat er weinig regen is gevallen afgelopen periode, staat er in de beek naast de kinderboerderij en NME-centrum De Baak geen water meer! Daarom kunnen we woensdagmiddag 7 juli helaas niet op zoek naar waterdiertjes in de beek. Het programma voor deze middag is daarop aangepast. Het thema voor woensdag 7 juli van 14:00 uur tot 16:00 uur is Dieren in Beweging.

Je kunt je bewegen op veel verschillende manieren. In sommige sporten gaat het om snelheid, in andere om kracht of tactiek. Maar hoe is dat in de dierenwereld? Hoe bewegen dieren zich? Wat kunnen dieren allemaal? Hoe doen ze dat? Op deze vragen proberen we een antwoord te geven. Hoe pakken we dat aan? We maken buiten een soort atletiekbaan, waarin een aantal dieren centraal staan. Kinderen doen een dier na, om zo te ervaren hoe het is om je op die manier voort te bewegen. Ook is er informatie te vinden over de beweging van het dier.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens kijken bij deze leuke, leerzame en gratis middagactiviteit!

De Baak organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen in Beverwijk en omgeving. Daarnaast worden er rondom diverse thema's BaakBelevenissen georganiseerd voor jong en oud. Kinderboerderij en NME-centrum De Baak is gevestigd aan de Westerhoutweg 18 in Beverwijk.