Gemeente Oirschot

Toekomst Woningbedrijf Oirschot

Â

De gemeenteraad van de gemeente Oirschot heeft op 28 juni unaniem een belangrijk besluit genomen. Het college van B&W heeft de opdracht gekregen om een overnamepartner te zoeken voor het gemeentelijk woningbedrijf.

Â

Waarom dit besluit?

In onze gemeente is een groot tekort aan sociale huurwoningen en ons woningbedrijf is financieel niet in staat om op korte termijn oplossingen te realiseren

Â

Hoe nu verder?

Het college van B&W gaat nu op zoek naar een woningcorporatie die het woningbedrijf wil overnemen. De eisen die de gemeente aan zoân partner stelt zijn hoog: Voorop staat dat het belang van onze huurders, nu en in de toekomst, met de best mogelijke kwaliteit gediend wordt. De raad heeft besloten dat er in december van dit jaar een definitief besluit genomen wordt. De huurdersraad blijft betrokken in het proces.

Â

Tijdpad?

De overdracht aan een andere woningcorporatie is een moeilijk proces. We nemen daarom zeker de tijd tot het einde van dit jaar..

Â

Verandert er iets op korte termijn voor de huurders van woningbedrijf Oirschot?

Hier kunnen we kort over zijn: Voorlopig niet. Zodra het college een geschikte kandidaat heeft gevonden heeft de gemeenteraad het laatste woord. Wij verwachten dat het definitieve besluit in december genomen wordt.