Dienstenbond CNV


6 juli 2010

Onderhandelingsresultaat Aegon-cao goedgekeurd door leden

Leden van CNV Dienstenbond hebben in grote getale ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een Aegon-cao.

CNV Dienstenbond heeft Aegon laten weten dat de leden in grote meerderheid hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe Aegon-cao. Wel waren er kritische opmerkingen over de salarisverhogingtabel. Maar omdat er daaromtrent een evaluatiemoment is afgesproken ging men uiteindelijk toch akkoord. Ook is men beducht voor de afspraak dat in de looptijd van de cao wordt gekeken hoe de arbeidsduurverkorting voor ouderen in de volgende cao kan worden afgeschaft. CNV heeft Aegon laten weten dat hierbij belangrijk is dat er goede compensatiemaatregelen worden genomen.

Een ander aandachtspunt is de aandacht van Aegon voor oudere medewerkers. Immers als iedereen geacht wordt langer door te werken, zal ook Aegon ervoor moeten zorgdragen dat oudere medewerkers bij Aegon met plezier en gezond hun pensioen halen.
Daarnaast moet er natuurlijk ook aandacht besteed worden aan medewerkers in andere levensfasen, waarbij medewerkers in iedere levensfase weer andere wensen hebben waar rekening mee gehouden moet worden. CNV Dienstenbond wil hier omtrent goed de vinger aan de pols houden. Dat kan alleen als u ons op de hoogte houdt.

Wij hebben Aegon verzocht zo snel als mogelijk een nieuwe cao-tekst te hebben.