Dienstenbond CNV


6 juli 2010

Bijzondere situatie AAHG cao-overleg

De afgelopen weken hebben CNV Dienstenbond en de collega-bonden gesprekken gevoerd met ABN AMRO Hypotheken Groep (AAHG) over het ABP- pensioendossier en de AAHG-cao. De cao is feitelijk per 1 maart 2010 verlopen, maar kent een automatische nawerking. Over de ABP pensioenen zou voor 1 juli een nadere afspraak gemaakt worden. Helaas is het niet gelukt om jullie voor 1 juli 2010 te informeren, maar bij deze alsnog.

Cao overleg en pensioenafspraak
AAHG bevindt zich in de bijzondere situatie dat er een integratie met de Fortis Bank Hypotheekgroep a.s. is, AAHG de intentie heeft aan te sluiten bij de ABN AMRO cao, de ISP cao al van toepassing is en er nog geen geïntegreerde cao voor de nieuwe bank is afgesproken.

Maar er moeten wel afspraken gemaakt worden voor de tussenliggende periode. Daarbij hebben de bonden twee keuzes:


1. We doen of er niets aan de hand is en dienen een normale voorstellenlijst in. Dit zou natuurlijk struisvogel politiek zijn, want we weten dat ABN AMRO aan de touwtjes zal trekken en er dus eigenlijk geen sprake is van `vrije onderhandelingen'. Daarnaast noopt de bedrijfssituatie van dit moment natuurlijk tot terughoudendheid;


2. We komen tot een tussen cao, die de periode van 1 maart 2010 tot de her-intreding in de (dan geïntegreerde) ABN AMRO cao overbrugt. Uiteraard zijn er dan wel een aantal aanvullende voorwaarden af te spreken, die jullie rechtspositie in het a.s. proces goed beschermen.

Onze voorkeur gaat uit naar optie 2.

Concept voorstellen
Na informeel overleg met AAHG lijken de onderstaande voorstellen, een begaanbare weg te zijn om tot een acceptabele tussencao te komen.

Looptijd: 1 maart 2010 - 1 maart 2011.

Indien er een collectieve loonsverhoging wordt afgesproken in de nieuwe geïntegreerde ABN AMRO cao, dan is die loonsverhoging, indien nodig naar evenredigheid aangepast aan de looptijd van de AAHG cao, ook van toepassing op de medewerkers die onder de cao van AAHG vallen.

Uitgangspunt bij de integratie van de AAHG CAO in de ABN AMRO CAO is het principe : "Comparable, but no less favourable".

Medewerkers die onder de ABP-pensioenregeling vallen, ontvangen vanaf 1 juli 2010 maandelijks een compensatiebedrag. Dit bedrag is gelijk aan de helft van het verschil tussen het bedrag dat de medewerker maandelijks aan ABP premie (OP/NP, Anw-compensatie, arbeidsongeschiktheidspensioen en Overgangspremie VPL) betaalt en wat de medewerker maandelijks aan premie zou betalen, indien deze medewerker onder artikel 5.1 van de CAO AAHG zou vallen (en dan een premie zou betalen ter hoogte van 3% van het deel van het pensioengevend salaris boven een premievrije voet van, op dit moment, EUR 29.040,--).
De medewerker ontvangt deze compensatie voor de looptijd van deze cao.

AAHG en de Vakbonden starten zo spoedig mogelijk na totstandkoming van de nieuwe geïntegreerde ABN AMRO CAO gesprekken over de integratie van de AAHG cao in de ABN AMRO CAO. Onderwerp van deze gesprekken is in ieder geval het pensioendossier en een overgang naar het Pensioenfonds ABN AMRO. Indien nadere studie gewenst is, zal AAHG dit in gang zetten. Noot: voor FBN medewerkers in het pensioenbedrijf zullen bij de integratie de nog te maken afspraken voor de ABN AMRO cao gelden, aangezien zij niet eerst over zullen gaan naar de AAHG cao.

We noemen deze cao een "tussen-cao" om aan te geven dat het hier om een tussenfase gaat. De `eindfase' is in dit geval het onderbrengen van de AAHG medewerkers in de nieuwe geïntegreerde ABN AMRO CAO.

Weer opslag ABP-pensioen
Tussen het laatste gesprek met AAHG en het schrijven van de deze mailing is gebleken dat het ABP opnieuw een tijdelijke herstelopslag op de premie van 1% zal instellen vanaf 1 augustus a.s. 0,3% van deze opslag komt voor rekening van de werknemer. Vorig jaar werd een soortgelijke opslag door AAHG aan de betreffende medewerkers gecompenseerd. Tijdens de informele gesprekken was deze nieuwe verhoging nog niet bekend, maar CNV Dienstenbond zal in het cao-overleg zeker voorstellen om deze opslag ook nu te compenseren.

Geef uw reactie!
Wij zijn van mening dat als wij deze afspraken met AAHG kunnen maken, jullie rechtspositie goed gewaarborgd wordt en dat ook sprake is van een tussen-cao die past bij de bijzondere situatie van AAHG op dit moment. U kunt CNV Dienstenbond laten weten wat u van een tussen-cao op basis van deze afspraken vindt, via
(s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl). Indien u niet reageert, gaan we er vanuit dat u zich hierin kunt vinden.

Als jullie reacties positief zijn, zullen we zo snel mogelijk proberen om deze voorstellen met AAHG om te zetten in een cao-akkoord. Dit zal dan uiteraard ter goedkeuring aan jullie worden voorgelegd.

Goede zomer!
Mocht u nog vragen hebben dan horen wij het natuurlijk graag. U kunt contact opnemen met bestuurder Sandra Hendriks, via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl. Zodra er nieuws is dan hoort u weer van ons. Voor nu alvast een mooie zomer gewenst!