Gemeente Boekel


Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 22 juni 2010

In de collegevergadering van 22 juni j.l. zijn o.a. onderstaande onderwerpen aan de orde geweest.

Opening winkel
Op zondag 12 september opent aan de Kerkstraat 34 Rodanthe Decoratie haar nieuwe winkel. Deze datum valt samen met de open zondag voor de woninginrichtingbranche.

Regio-VVV - jaarverslag en jaarrekening 2009
De jaarrekening en het jaarverslag 2009 van de Regio-VVV is door het college voor kennis aangenomen.

Jaarverslag en jaarrekening CKVU 2009
De jaarrekening en het jaarverslag 2009 van het âCentrum voor Kunstzinnige Vorming Udenâ (CKVU) is door het college voor kennis aangenomen. Het subsidiebedrag 2009 is definitief vastgesteld voor een bedrag van â¬61.394.

Plan van aanpak GRP 2011-2015
Iedere gemeente is verplicht om een Gemeentelijk RioleringsPlan (GRP) op te stellen. Hierin legt de gemeente vast hoe ze om wil gaan met de inzameling en transport van afval- en hemelwater en hoe om te gaan met problemen als gevolg van grondwaterstanden. Tevens wordt vastgelegd hoe de rioolheffing wordt ingevuld.

Vaststelling gebiedsgericht uitvoeringsprogramma (GUP) en gebiedscontract Stimuleringskader Groen Blauwe Diensten (Stika) De gemeenten Boekel, Veghel, Sint Anthonis en Boxmeer hebben samen een uitvoeringsprogramma opgesteld ter uitvoering van de subsidieregeling Groen-Blauwe diensten. Hiermee kunnen particulieren diverse landschappelijke en natuurontwikkelingen in eigen beheer onderhouden en ook aanleggen. De gemeenten willen hiervoor samen met het waterschap en de provincie een gebiedscontract afsluiten. De provincie zal de ingebrachte middelen daarbij verdubbelen en de uitvoering verder vormgeven.