UNIT4 opent vestiging in Italië
~ Team richt zich op uitbreiding en het helpen van klanten met ingewikkelde accountancy-regels ~

Sliedrecht, 7 juli 2010 - De Nederlandse bedrijfssoftwareleverancier UNIT4 opent een kantoor in Italië: UNIT4 Business Software SRL. Vanuit de nieuwe vestiging in Milaan wil UNIT4 het klantenbestand in Italië en de rest van Europa uitbreiden.

Een team van zes medewerkers houdt zich bezig met de verkoop en support voor UNIT4-software. Daarbij ligt de focus op de ERP-oplossing Agresso Business World en de accountancy-oplossing CODA Financials. Vanuit de nieuwe vestiging, die de deuren opende op 21 juni, worden zowel bestaande als nieuwe klanten bediend. Het team ondersteunt de kinderbeschermingsorganisatie Save the Children al met de implementatie van Agresso Business World in de vestiging in Rome. Save the Children gebruikt deze ERP-oplossing in verschillende kantoren in Europa.

De Italiaanse vestiging van UNIT4 wordt geleid door Country Manager Daniel Acton-Bond. Hij heeft ruim vijftien jaar ervaring, onder andere in de verkoop en support van CODA-producten en, meer recentelijk, als partner van UNIT4. In zijn nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor succesvolle implementaties bij zowel nieuwe klanten als bij lokale vestigingen van internationale organisaties zoals Ernst and Young, Avis, Alliance Boots, Arval Phh en IKEA.

UNIT4 werkt al voor ruim vijftig klanten van CODA en Agresso Business World in Italië. Daarnaast is het team mede verantwoordelijk geweest voor het ontwikkelen en onderhouden van de Italiaanse versie van CODA Financials. Klanten zijn er hierdoor van verzekerd dat de oplossingen van UNIT4 geschikt zijn voor de complexe Italiaanse wet- en regelgeving op het gebied van boekhouding.

"Het is belangrijk dat we onze Italiaanse klanten en multinationals in Italië kunnen bedienen met lokale kennis en expertise", aldus Chris Ouwinga, President & CEO van UNIT4. "Daniel en zijn team hebben uitgebreide ervaring in deze markt en we verwachten dat ze onze klantenkring in deze regio zullen blijven uitbreiden. Italië is een belangrijke markt voor ons en lokale aanwezigheid zal veel nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen in heel Europa. Organisaties in Italië hebben te maken met de strengste accountancy-regels in de wereld. Onze software kan ze helpen om daarmee om te gaan."