Ingezonden persbericht



's-Hertogenbosch, 7 juli 2010

Beter Bed maakt efficiëntieslag met multichannel-retailoplossing van Ctac

XV Retail stroomlijnt online en offline verkoop voor optimale flexibiliteit

Bij Beter Bed wordt op dit moment de implementatie van de multichannel-retailoplossing XV Retail van Ctac uitgevoerd door een projectteam van Beter Bed en Ctac. Eind 2010 moet deze implementatie afgerond zijn. XV Retail is een gebruiksvriendelijke, flexibele en centrale totaaloplossing voor de operationele ondersteuning van retailketens. De software ondersteunt alle mogelijke bedrijfsprocessen, zoals kassaverkopen aan klanten, internetverkopen aan groothandelklanten en goederenontvangst in filialen. Ook beschikt de beddengigant met XV Retail over een directe, unieke koppeling met SAP. Beter Bed verkoopt tal van producten, afkomstig van een groot aantal leveranciers. Niet alles hiervan is bij de Beter Bed-filialen als showroommodel aanwezig. XV Retail biedt dankzij een naadloze koppeling met het klantenportal TeleCatNet van Ctac-partner Telemos een geïntegreerde oplossing waarmee de verkoopmedewerkers eenvoudig kunnen inloggen op de aanwezige artikelcatalogi van de aangesloten fabrikanten. Dit gebeurt volgens een internationale EdiFact-standaard. Deze informatie wordt automatisch ingevoerd in SAP. Zo is ook hier informatie terug te vinden over voorraadbeheer en de verschillende logistieke processen.

De XV Retail-oplossing zorgt met deze koppelingen voor real-time informatieverstrekking en is uiterst gebruiksvriendelijk. Bovendien is de software multifunctioneel - zo kan bijvoorbeeld ook alle data voor facturen ingevoerd worden. Met XV Retail in combinatie met SAP werkt Beter Bed met een oplossing waarin elk filiaal optimaal aansluit met de logistiek. Naast Beter Bed werken in Nederland grote winkelketens als Action en KPN-winkels ook met deze oplossing.

"We zijn erg verheugd met deze centrale oplossing voor al onze vestigingen in Nederland. Het systeem kan tegelijkertijd dienen als basis voor onze webshop en biedt ons verder de kans om de volgende stappen te zetten naar optimalisatie van onze winkelactiviteiten. Begin 2011 hebben we ongeveer 130 filialen, en het idee dat deze dan allemaal zijn aangesloten op een systeem dat real-time alles registreert, is een rustgevend gevoel", zegt Adri van der Heijden, directeur Operations bij Beter Bed.

/ / / / / / / / / /

Over Ctac

Ctac is ICT-dienstverlener gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP- en Microsoft-systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland en België. Bovendien is Ctac de grootste SAP reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer zeshonderd organisaties van elke bedrijfsgrootte en in uiteenlopende branches. Per ultimo maart 2010 had Ctac 481 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk; het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan NYSE Euronext in Amsterdam (ticker: CTAC). Voor meer informatie: www.ctac.nl.

Over Beter Bed
Beter Bed is actief in de Europese markt voor slaapcomfort. De activiteiten omvatten detailhandel met per eind maart 2010 in totaal 1.072 winkels, via de ketens Beter Bed (actief in Nederland)Matratzen Concord (actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Polen), El Gigante del Colchón (actief in Spanje), BeddenREUS, Dormaël en Slaapgenoten (alle drie actief in Nederland) en MAV (actief in Duitsland). Verder is Beter Bed Holding via haar dochter DBC International actief in de ontwikkeling en groothandel van merkartikelen in de slaapkamerbranche in Nederland, België, Duitsland en Spanje. Beter Bed Holding behaalde in 2009 een netto-omzet van 361,5 miljoen euro en is sinds december 1996 genoteerd aan Euronext Amsterdam. Het aandeel Beter Bed Holding is opgenomen in de Amsterdam Small cap Index.

Over Telemos
Begin jaren tachtig van de vorige eeuw begon Telemos als leverancier van computerapparatuur met bijbehorende diensten. Telemos is gecertificeerd servicepartner van diverse leveranciers, waaronder Fujitsu. Vanaf 2005 is Telemos tevens actief als leverancier van specifieke softwaretoepassingen en webapplicaties. Telemos werkt nauw samen met toonaangevende partners en kan daardoor totaaloplossingen aan haar relaties bieden. Voor meer informatie: www.telemos.nl.

Digitale communicatie
Telemos heeft een intranet ontwikkeld, dat de naam TeleCatNet draagt. Via TeleCatNet kunnen aangesloten detaillisten en fabrikanten digitaal artikel- en ordergegevens volgens een internationale standaard met elkaar uitwisselen. In de door Ctac ontwikkelde kassamodule XV Retail is een naadloze koppeling met TeleCatNet ingebouwd. Met deze koppeling kunnen gebruikers van XV Retail de op TeleCatNet aanwezige artikelcatalogi raadplegen en via TeleCatNet digitaal met aangesloten fabrikanten berichten uitwisselen. Een toenemend aantal fabrikanten plaatst zijn digitale artikelcatalogi op TeleCatNet.