Socialistische Partij Rotterdam

SP Rotterdam: luister naar bewoners en hou Ons Park groen

01-07-2010 * Gisteren spraken de bewoners van het Noordereiland zich opnieuw massaal uit tegen bebouwing van Ons Park (het voormalig Jan Eleveld). Ook de SP is er ook voor dit stukje stad groen te houden en wil in de eerste raadsvergadering na het reces opnieuw de discussie in de raad voeren over het voornemen om het wijkpark goeddeels vol te zetten met woningen.

Ons Park is een van de schaarse stukjes groen op het Noordereiland en de bewoners leveren al lang strijd om dat zo te houden. De SP heeft ze daar altijd in gesteund en riep in november vorig jaar het college nog op om samen met de bewoners van het eiland een alternatief plan te maken voor het wijkpark. SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn: "Het nieuwe college zegt aan de slag te willen in een nieuwe, open bestuurscultuur met een luisterend oor voor wat er leeft in de stad. Dan is dit het moment om dat in de praktijk te brengen en de plannen terug te draaien."

De SP wil tijdens de eerste vergadering na het reces de kwestie opnieuw op de agenda van de gemeenteraad zetten. Het Noordereiland is een versteende wijk, waar veel dure en middeldure woningen leegstaan. De bewoners zien er dan ook niets in het laatste stukje groen in de wijk op te moeten offeren voor nog meer dure woningen. De Kleijn: "Dit college draait andere genomen raadsbesluiten, zoals de overkapping van de 's Gravendijkwal, zonder blikken of blozen terug. Dan kan dat ook met het slechte besluit om Ons Park te bebouwen."