Imtech NV

Imtech implementeert TelePresence: minder C02-uitstoot door effectief vergaderen op afstand

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat Imtech het komende halfjaar al haar Europese hoofdkantoren gaat uitrusten met hightech TelePresence-oplossingen van Cisco. Dit maakt effectief 'real-live' vergaderen mogelijk. Tegelijkertijd vindt er een substantiële reductie van reistijd, kosten en CO2-uitstoot plaats. Hierdoor wordt de Imtech 'carbon footprint' verlaagd en past deze oplossing prima in het MVO-beleid van Imtech.

Wat is TelePresence?

TelePresence is een hightech oplossing van Cisco die bestaat uit een combinatie van technologieën die het mogelijk maken 'real-live' meetings perfect te simuleren. Hierdoor lijkt het of gesprekspartners daadwerkelijk tegenover elkaar zitten, onafhankelijk van de fysieke locatie. Telepresence gaat daarmee verder dan videoconferencing, maakt direct oogcontact mogelijk en wordt gepresenteerd op 'high-definition' beelden die 'real-time' op grote schermen zichtbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat het daadwerkelijk lijkt alsof fysiek 'face-to-face' contact plaats vindt. Ook komen non-verbale signalen goed over en is het mogelijk om presentaties onderling te delen. In de snel groeiende Imtech-organisatie (345 Europese vestigingen en 70 internationale maritieme vestigingslocaties) draagt deze oplossing - zonder steeds internationaal te reizen - bij aan verdere intensivering van de contacten, implementatie van gemeenschappelijke trajecten en Imtech-brede initiatieven.

Implementatie

De TelePresence-oplossing wordt geimplementeerd door Imtech ICT Communication Solutions in nauwe samenwerking met Cisco Professional Services en het Shared Support Centre van Imtech ICT. De Telepresence units worden onderling gekoppeld door middel van het ImtechNET, het corporate ICT-netwerk van Imtech, waarbij centrale apparatuur wordt opgesteld in het datacenter van het Shared Support Centre. Hiermee is het hoogste niveau aan beveiliging en transmissiesnelheid gegarandeerd.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie




Imtech NV