Ingezonden persbericht


Film over Oranje is internationale hit
Video van Nike met o.a. Sneijder wereldwijd populair

Amsterdam, 7 juli 2010 - De video van Nike over het Nederlands Elftal die sinds afgelopen vrijdag op TV is, maakt wereldwijd furore. Na de daverende zegereeks van Oranje in de afgelopen weken, staan onze helden definitief in het middelpunt van de internationale belangstelling. De indrukwekkende productie is inmiddels opgepikt in onder meer Frankrijk, Zuid-Afrika, Engeland en de VS. Gisterenavond projecteerde Nike in Amsterdam op verschillende gebouwen leuzen uit de video als eerbetoon aan de overwinning van Oranje.

De video is te downloaden via deze link: Nike_BloedOranje__60_subt_02.mp4.

Finish what you start

sneijder

Orange is the color of insanity

Oranje is de kleur van gekte
De populaire film van Nike laat zien hoe de spelers van Oranje worden geïnspireerd door betekenisvolle leuzen die verwijzen naar het typische Nederlandse spel. Tegen deze indrukwekkende achtergrond zijn spelers als Sneijder, Van der Vaart en Van Bronckhorst te zien, die alles over hebben voor het ultieme doel. Een van de slogans in de film is het citaat van Vincent Van Gogh: "Oranje is de kleur van gekte". Nike ziet de 'gekte' als symbool voor de massale passie waarmee de spelers de strijd aangaan en het legioen zich achter het Nederlands Elftal schaart deze zomer.

Sneijder projection
Bloed Oranje
Een aantal van de statements uit de video liet Nike gisterenavond op Amsterdamse gebouwen projecteren ter ere van de zege van het Nederlands Elftal. Vanaf rondrijdende busjes en een boot werden verschillende bewegende animaties op de gevels vertoond. De actie is onderdeel van Nike-campagne Bloed Oranje!, die fans en spelers inspireert om voor Oranje door het vuur te gaan.

-Einde bericht-

Noot voor redacties

**