Ingezonden persbericht


Eindhoven, 7 juli 2010

IFS Retail lanceert innovatieve oplossing voor assortimentsplanning Exclusieve distributeur voor specialistische oplossing van daVinci in Europa

IFS Retail, het samenwerkingsverband van ERP-leverancier IFS en IT-dienstverlener Centric, lanceert een nieuwe oplossing voor assortimentsplanning. Het bedrijf heeft hiertoe een overeenkomst gesloten met daVinci, een Amerikaanse leverancier van software voor assortimentsplanning. Door deze overeenkomst is IFS Retail de exclusieve distributeur van de daVinci-oplossing in Europa. IFS Retail neemt de oplossing op in zijn volledig geïntegreerde software voor de retailbranche.

Het plannen en inkopen van assortimenten is een kritische succesfactor voor retailers. Goede IT-ondersteuning is daarbij van cruciaal belang. Met de oplossing van daVinci is het onder meer mogelijk om de lay-out en inhoud van een winkel te visualiseren. Verder is planning op product- of afdelingsniveau mogelijk en kan een bedrijf verschillende scenario's ontwikkelen voor wat betreft marges, prijzen en kosten.

"Wij zoeken al langer naar een oplossing die inspeelt op de unieke uitdagingen van assortimentsplanning. daVinci beantwoordt in dit verband aan de strengste eisen. Het bedrijf is volledig gericht op assortimentsplanning en heeft solide referenties bij klanten. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de beste oplossing is voor onze klanten", zegt Denis van Nunen, Managing Director van IFS Retail.

IFS Retail is een joint venture van IFS en Centric. De twee bedrijven combineren de point-of-sale-, warehouse- en distributieoplossingen van Centric met de ERP-software van IFS. Deze gecombineerde oplossing heet 'end2end retail' en biedt retailers een volledige geïntegreerde en flexibele omgeving inclusief support en implementatieondersteuning. Dankzij deze ondersteuning zijn de risico's voor retailers laag en voorkomen ze hoge kosten door tijdrovende implementatietrajecten.

De retailoplossing van IFS dekt de complete waardeketen af: van planning en inkoop tot en met distributie en winkelondersteuning. IFS Applications ondersteunt alle bedrijfskritische processen, waaronder databeheer, geautomatiseerde voorraadaanvulling, campagnebeheer, personeelszaken en forecasting.

Over daVinci
daVinci helpt retailers en groothandels bij het vergroten van hun omzet en winstgevendheid door het plannen en presenteren van een optimaal assortiment aan klanten. Door het integreren van business intelligence met kennis over de klant is het mogelijk assortimenten voor elke micromarkt te optimaliseren. daVinci heeft uitgebreide ervaring opgedaan in de retail en dicht daarmee de kloof tussen concept en uitvoering.

Over IFS
IFS is een beursgenoteerde onderneming (OMX STO: IFS), opgericht in 1983, die de ERP-suite IFS Applications(TM) ontwikkelt, levert en implementeert. IFS Applications is een complete, op componenten gebaseerde ERP-suite die gebouwd is op SOA-technologie. IFS richt zich op flexibele bedrijven waarin (een van) de volgende kernprocessen centraal staan: service- & assetbeheer, productie, supply chain en projecten. Het bedrijf heeft tweeduizend klanten en is met 2.700 medewerkers actief in vijftig landen. IFS behaalde in 2009 een netto-omzet van 260 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.ifsworld.com.




Ingezonden persbericht