Ingezonden persbericht



Twee keer podium voor KTG Racing in Assen

ASSEN - KTG Racing had wat goed te maken in het HTC Dutch GT4 kampioenschap. Afgelopen races moest Simon Knap in zijn BMW M3 GT4 door pech vaak voortijdig afhaken. Daarom was het team gebrand om tijdens de Formido 100%NL Midzomerraces op het zonovergoten TT Circuit van Assen goed te presteren. Met twee podiumplaatsen is dat prima gelukt. KTG Racing is weer helemaal terug en lijkt voor de resterende races een team om rekening mee te houden.

Een tropische regenbui zette de sprintrace op zaterdag op zijn kop. Iedereen startte de opwarmronde op droogweerbanden, maar toen de regen echt begon te vallen kwam de safety car de baan op. Bijna het hele veld dook vervolgens de pits in voor regenbanden. Door snel en secuur teamwork reed de talentvolle coureur uit de Zaanstreek als tweede de baan weer op, achter leider Duncan Huisman. Knap probeerde nog een aanval, maar koos verstandig voor de tweede plek. 'Liever twee BMW's op het podium, dan twee BMW's in de grintbak', merkte Simon Knap na afloop op. Het eerste podium voor KTG Racing van 2010 is een feit.

In de sprintrace op zondag leek pech weer toe te slaan. Vlak na de start tikte Jan Joris Verheul de BMW van Simon hard aan, doorrijden kon niet meer. Dat resulteerde in overwerk voor de KTG Racing monteurs om de auto voor de hoofdrace klaar te krijgen. Dat lukte en na de start hield Simon Knap het hoofd koel en reed zijn eigen race. Na een strakke pitstop liet de concurrentie steekjes vallen en zo lag de KTG Racing coureur zelfs even op de tweede plek. De Corvettes van winnaar Van Dongen/Zumbrink en van Van der Kolk/J. Bleekmolen waren echter niet te houden en Simon Knap kwam verdiend als derde over de finish. Het tweede podium is ook binnen. "Dit was een hoofdrace uit het boekje', zei de gelukkige teambaas Jaap Knap na afloop. 'Simon is topfit, het team heeft keihard gewerkt en dan zijn wij gewoon in de strijd voor het podium!"

Na dit stralende weekend in Assen lijkt KTG Racing weer volop mee te doen in het HTC Dutch GT4 kampioenschap.


---- --