Ingezonden persbericht


Utrecht, 7 juli 2010

Kijk op calorieën

Nicoline Duinker-Joustra

Kijk op calorieën
Nicoline Duinker-Joustra
Uitgeverij Inmerc
Paperback, 160 pagina's
ISBN 978 90 6611 670 2
Prijs: ¤ 9,75

Al 280.000 exemplaren werden er verkocht van Nicoline Duinker-Joustra's Kijk op calorieën. Het boekje biedt dan ook alle broodnodige informatie over voedingswaarden - van sinaasappel tot mariabiscuitje, en van boerenlandmelk tot kipsaté. En in deze achttiende, geheel vernieuwde editie is al die informatie nóg handiger weergegeven.

Iedereen heeft ze nodig: calorieën, vetten, eiwitten en koolhydraten. Maar hoeveel krijg je binnen, en hoeveel wil je binnenkrijgen? Kijk op calorieën bevat het complete overzicht van producten uit winkels en eetgelegenheden, met hun voedingswaarden.

Met het succesvolle Kijk op calorieën weet je wat je eet. En met deze editie weet je het weer een beetje beter. Want Duinker-Joustra let nu ook op de calorieën per 100 gram, geeft portieaanduidingen per product en heeft 3000 van de 7500 productenvermeldingen vernieuwd of aangepast. Bovendien is dankzij de kleurcodering nu direct duidelijk hoe calorierijk een product is. Natuurlijk gaat het uiteindelijk om balans in je eetpatroon, maar ook daar heeft de diëtiste en voormalig Koffietijd-deskundige een heldere kijk op. Die lees je in de inleiding.

De nieuwe Kijk op calorieën is een handig en compact naslagwerkje voor iedereen die gezond en bewust wil eten. Andere boeken van Duinker-Joustra zijn: Calorieëntabel en Kijk op koolhydraten.