Ingezonden persbericht




Hewlett-Packard Nederland B.V.
Startbaan 16
1187 XR Amstelveen
www.hp.nl

HP geeft laatste Shrek-film levensecht detail

Sexy Shrek: ogres dragen voor het eerst ondergoed in nieuwe Shrek-film

Shrek (4)
Amstelveen, 7 juli 2010 - Vandaag gaat de Nederlandse versie van Shrek, 'Shrek Voor Eeuwig En Altijd 3D', in première. Voor het laatste hoofstuk van de Shrek-films maakt Dreamworks weer gebruik van HP-technologie. De technologische innovaties die de film mogelijk maken komen onder meer uit de koker van HP Z800 Workstations en HP DreamColor-monitoren.

HP Z800 Workstations zijn ingezet tijdens het gehele ontwerpproces, van personages tot belichting. Volgens DreamWorks Animation bleek de HP Z800 tot 50 procent sneller dan zijn voorganger. Daarnaast hebben vooruitgang in lichttechniek en de ontwikkeling van de karakters een sprong voorwaarts genomen. In de eerste Shrek-film was het haar van de karakters kort en statisch. Dankzij de nieuwste HP-technologie is het mogelijk om haar te ontwikkelen dat de karakters extra dimensie geeft. Zo heeft Fiona golvende lokken die passen bij haar nieuwe rol als heldin. Daarnaast is er gebruik gemaakt van HP DreamColor-monitoren voor een optimale kleurweergave.

Leuke weetjes over Shrek Voor Eeuwig En Altijd


· Sexy Shrek: de ogres dragen in deze film voor de eerste keer ondergoed, omdat hun kilts iets teveel lieten zien als ze dansten op het lied van Piper.


· De animatiefilmmakers werkten in totaal negen maanden aan het haar van Fiona.


· De Shrek Voor Eeuwig En Altijd-crew maakte 74.016 verschillende ogre variaties, waarvan er uiteindelijk 51 werden gebruikt voor de opnames.


· Shrek is 2,13 meter lang, heeft 22 tanden en zijn hand is zo'n 34,3 cm lang. De schoenmaat van Shrek is 56 en vergelijkbaar met die van de Amerikaanse basketballer Shaquille O'Neal.


· De strijd tussen ogres en heksen werd gemaakt met motion-capture-technologie. Drie acteurs met meer dan 22 jaar ervaring in martial arts figureerden in de vechtscène.


· Tijdens het filmproces werden 65 scènes geschreven, geregistreerd en getekend. De definitieve versie van de film bestaat uit 32 scenes.

Grootste renderfarm ooit
DreamWorks Animations stelde voor Shrek Voor Eeuwig En Altijd de grootste en kractigste 'renderfarm' samen die ooit voor een met de computer gemaakte animatiefilm gebruikt is. Een renderfarm is een groep computers die samenwerkt om opeenvolgende animaties te verwerken. De productie van Shrek Voor Eeuwig En Altijd vereiste bijna 76 terabytes aan gegevens en meer dan 46 miljoen productieuren. Vergelijk dat met de zes terabytes aan gegevens en de vijf miljoen uren die nodig waren voor het maken van Shrek in 2001!


- Einde -

Over HP
HP creëert nieuwe manieren waarop technologie een positief effect heeft op mensen, bedrijven, overheid en de maatschappij. HP is het grootste technologiebedrijf ter wereld en beschikt over een breed portfolio op het gebied van printen, personal computing, software, services en IT-infrastructuur om problemen van klanten op te lossen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl.




Ingezonden persbericht