Ingezonden persbericht


Oranje fantastisch in balans, Women Inc. ook!

WOMEN Inc. Out of Office was een groot succes


Schiphol 7 juli 2010 - WOMEN Inc. Out of Office, het evenement van WOMEN Inc. in samenwerking met Microsoft was een groot succes. Microsoft legde haar oor te luister bij de vrouwelijke doelgroep. Waar hebben vrouwen van nu behoefte aan bij de combinatie van baan en gezin? Microsoft Office 2010 is een hulpmiddel om tijd- en plaatsonafhankelijk te kunnen werken. De Nederlandse versie is vanaf 6 juli in de winkels verkrijgbaar. Is Het Nieuwe Werken met alle technologie van dien een verrijking of een belasting als je 24/7 bereikbaar bent?

Tijdens het evenement werden er workshops gegeven over loopbaanplanning, personal branding, de technologische ontwikkelingen en Het Nieuwe Werken. Ook was er gelegenheid voor de aanwezigen om ervaringen uit te wisselen. Technologie maakt een goede balans tussen werk en privé mogelijk, bijvoorbeeld door Microsoft Office 2010, doordat vrouwen in hun drukke bestaan kunnen kiezen waar en wanneer ze werken.

Managing Director van WOMEN Inc. Alet Klarenbeek: "Microsoft geeft aandacht aan een aantal belangrijke WOMEN Inc targets zoals 'vrouwen in beeld', 'participatie' en 'doorstroom'. Wij vonden het een uitstekende samenwerking. Voor dit evenement meldden zich binnen het eerste uur al honderd vrouwen aan. Uiteindelijk hebben we de inschrijving moeten stopzetten. Negentig vrouwen werden geselecteerd die het evenement bij Microsoft The Outlook te Schiphol konden bijwonen."

Manager Communications van Microsoft Gonnie Been is zeer tevreden over het evenement: "Door samen te werken met WOMEN Inc., konden we vanuit Microsoft direct in contact treden met de vrouwelijke gebruikers. Een goede gelegenheid om er achter te komen wat er zoal onder hen leeft op IT gebied en feedback te verzamelen voor Het Nieuwe Werken met Office 2010. Daarnaast kunnen we laten zien dat we niet alleen een merk in een doosje zijn, maar ook nadenken over relevante vraagstukken zoals diversiteit, arbeidsparticipatie van vrouwen en de balans tussen werk en privé. Microsoft zelf wil in 2012 van 17,5% vaste vrouwelijke werknemers naar 25% gaan."

WOMEN Inc. presentatrice Anousha Nzuma vertelde zelf ook aan Het Nieuwe Werken te doen: "Ik run een moffice, dus een moving office." Anousha wist met haar actieve aanpak veel waardevolle input voor Microsoft te genereren. De aanwezige vrouwen hadden bijvoorbeeld behoefte aan toegankelijke IT-tips: de handleidingen worden vaak door techneuten geschreven. Vrouwen vinden dit te complex. Ze zíen liever hoe het werkt. Daarnaast zoeken vrouwen nog hun weg in de social media wereld. Hoe presenteer je jezelf online? Hoeveel tijd besteed je eraan? Hoe zorg je voor een effectieve aanpak? Rolmodel van Het Nieuwe Werken en actrice Tanja Jess vertelde hoe zij gebruik maakt van digitale middelen en contact houdt met haar omgeving via Facebook.

Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder voerden een fragment op uit hun theatervoorstelling en gezamenlijke boek 'Handboek voor de moderne vrouw.' Samen met de zaal definieerden zij welke kenmerken een man tot ideale partner maken. Ook gaf Aaf Brandt Corstius een profielschets van een vrouw aan de hand van de inhoud van haar handtas. Verder liet Roos Wouters in haar workshop Loopbaanplanning en Het Nieuwe Werken zien dat je energie kunt halen uit de verschillende dingen die je doet en Astrid Elburg legde in haar workshop 'Me Marketing' uit dat leiderschap in authenticiteit zit.

De reacties van de deelnemers waren positief: "Leuk om te zien hoe Microsoft het gebouw volgens Het Nieuwe Werken heeft ingericht", aldus Nienke, één van de aanwezigen van WOMEN Inc. Out of Office. "Ik ga toch anders kijken naar de verschillende rollen die ik in mijn dagelijks leven vervul. En het Office 2010 pakket ga ik direct installeren als ik thuiskom."

Van links naar rechts: Anousha Nzuma, Tanja Jess, Anniek van der Ven, Iens Boswijk

Meer Informatie:
Om optimaal gebruik te maken van Office Professional 2010 is meer informatie te vinden op: www.microsoft.nl/office - algemene informatie over Office 2010 www.microsoft.nl/voicesoflaunch - korte filmpjes over Office waarin gebruikers hun ervaringen delen



Ingezonden persbericht