Ingezonden persbericht


Mini zonnebootrace op rustdag deelnemers

Leeuwarden, 7 juli 2010

Terwijl de deelnemers van de DONG Energy Frisian Solar Challenge een rustdag hadden in Bolsward werd onder grote belangstelling een mini zonnebootrace georganiseerd voor basis- en middelbare scholen. Onder toeziend oog van de jury van de Friese zonnebootrace won het team Ratata van OBS de Ljepper uit Heerenveen. Het team Zonzoeker van het Liudger College uit Drachten won in het voortgezet onderwijs.

De rustdag, oftewel de Energy Valley Solarday, beleefde ieder team op zijn eigen manier. Voor het ene team was het zweten op de camping in Bolsward en voor het andere team een relaxdag. Maar de sfeer was overal hetzelfde: het was gezellig aan de walkant. Waar op het water gestreden wordt om de overwinning, helpen de teams op de vaste wal elkaar. Teams met problemen werden geassisteerd door andere teams. Gereedschappen, bouten en moeren werden uitgewisseld.

Na twee dagen varen en een rustdag staat het Private Energy Solarboatteam (T83) in de Top-klasse op de eerste plaats, gevolgd door Gowrings Energy Sunseeker (T81). Het verschil is maar 27 seconden. Team Sunrise (A03) uit Terneuzen gaat aan kop in het algemeen klassement van de Challenge A. Het verschil met de nummer twee, het Vripack Solar Team (A19) uit Sneek is twaalf minuten. In de Challenge B staat Energa Solar II (B55) uit Polen op de eerste plaats en het ROC van Amsterdam (B56) op de tweede plaats. Het verschil is vijftig minuten.

Donderdag gaat de derde etappe van start. Om 10.00 uur starten de deelnemers in Bolsward en varen over een lengte van 37 kilometer naar Franeker. Om 15.00 uur is er in Harlingen een herstart.
---

EINDE PERSBERICHT




Ingezonden persbericht