Ingezonden persbericht



Sherpa en Dudok Wonen lanceren 'geWoon op jezelf'

Landelijke primeur voor jongeren met beperking

Hilversum - Een primeur vandaag in het Gooi. Zorginstelling Sherpa en wooncorporatie Dudok Wonen lanceerden in Hilversum 'geWoon op jezelf': drie woonlocaties op loopafstand van elkaar waar jongeren met een lichte verstandelijke of lichamelijke beperking met begeleiding de eerste stappen in hun wooncarrière kunnen zetten. De mate van ondersteuning verschilt per locatie, waardoor de jongeren binnen 'geWoon' kunnen doorstromen naar een woonplek met minder begeleiding.

()

Op de ene locatie is 24 uur per dag ondersteuning aanwezig en maken de jongeren kennis met op zichzelf wonen. Als ze er klaar voor zijn kunnen ze doorstromen naar één van de twee andere locaties. Daar is geen continue begeleiding aanwezig maar kunnen ze op afspraak gebruik maken van de ondersteuning op de eerste locatie. De appartementen, studio's en kamers liggen op een ideale plek voor jonge mensen: in een woonwijk vlakbij het centrum van Hilversum.

Volgende stap

"Op de locatie met 24-uurs ondersteuning krijgen de jongeren als het ware kamertraining. Iets wat in deze regio nog niet beschikbaar was voor jongeren met een beperking. Helemaal uniek is dat ze binnen dezelfde omgeving de volgende stap in hun wooncarrière kunnen zetten. Meestal stromen jongeren na kamertraining direct door naar een reguliere woning. Vaak is dat een te grote stap. Met 'geWoon' bieden we daar een stap tussen", legt Henk Jeukens, Raad van Bestuur a.i. van Sherpa uit. "Deze landelijke primeur werd mogelijk door de aankoop van drie bij elkaar gelegen locaties door Dudok Wonen. Anders was de ondersteuning van Sherpa in alle stappen van de wooncarrière niet betaalbaar. Het is mooi dat wij als corporatie het verschil konden maken", vult Leon Bobbe, directeur-bestuurder van Dudok Wonen aan.

Verbinding

De realisatie van de 3 woonlocaties bereikte vandaag een mijlpaal. De appartementen op de eerste locatie werden opgeleverd, bij de andere twee startte de bouw. Dudok Wonen en Sherpa gaven de verbinding tussen de 3 locaties aan door overal de naam 'geWoon op jezelf' op te plakken. De eerste locatie wordt naar verwachting vanaf oktober bewoond. De andere twee zijn volgend jaar klaar.


Noot voor redacties
Noot voor redacties,