Ingezonden persbericht


Magneet Festival op Timboektoe gaat niet door

Met pijn in het hart heeft de organisatie van het Magneet Festival moeten besluiten om het driedaagse evenement af te lassen. De gemeente Velsen heeft bepaald dat de veiligheid van de openbare orde niet gegarandeerd kan worden. Er is te weinig politie beschikbaar voor de verwachte hoeveelheid festivalbezoekers en het aantal strandgangers in dat weekend. Dit besluit betreurt de gemeente Velsen ten zeerste.

Wij als organisatie en Timboektoe als partner hebben tot op de dag van vandaag gehandeld volgens de exploitatievergunning van Timboektoe. Na veel overleg heeft de gemeente toch besloten om het festival niet door te laten gaan. Met oog op de toekomstige samenwerking aanvaarden we dit pijnlijke besluit en zijn we nu genoodzaakt om alles terug te draaien.

Wij weten hoeveel mensen zich tot nu toe als participant hebben aangemeld en hoeveel kaarten er al verkocht zijn. Dus wij als organisatie zijn niet alleen gedupeerd. Maar we laten het er niet bij zitten. We zijn ons aan het bezinnen over het vervolgtraject na deze tegenslag.

Mensen die een kaartje gekocht hebben krijgen hun geld terug. Zij zullen hierover per mail geïnformeerd worden.


Noot voor redacties



Ingezonden persbericht