Brandbrief aan informateurs over economisch beleid


Alliantie Fair & Green Deal vraagt om urgent crisis-beleid

Utrecht, 20100707 -- De Alliantie Fair & Green Deal heeft een uitvoerig verzoek aan de formateurs en aan de formatie deelnemende partijen gestuurd om het urgentieprogramma voor een Fair & Green Deal onderdeel te maken van het regeerakkoord.

De Alliantie is een groeiend overleg van maatschappelijke organisaties en duurzame ondernemingen. In december 2009 werd het voorstel voor een urgentieprogramma Fair & Green Deal gelanceerd, waarin gedetailleerde voorstellen worden gedaan 'voor een duurzame en solidaire weg uit de crises'.

Volgens de Alliantie is de urgentie groot en bedreigen verschillende crises momenteel de overleving van mensen en ecosystemen. De noodzaak van doordachte ingrijpende beleidsmaatregelen op gebied van economie, klimaat, voedselvoorziening en grondstoffen, is dan ook groot.

"Het positieve van de huidige situatie is dat nu effectieve maatregelen in samenhang doorgevoerd kunnen worden. Er valt maatschappelijke winst te behalen wanneer op het vlak van milieubehoud, energiebesparing en sociale voorzorg in alle sectoren van de economie meer werk wordt geschapen, ook al zou dat ten koste van onze verdere uitloop van inkomen en consumptie moeten gaan." schrijft de Alliantie in de brief aan de formateurs.

Aangeboden wordt de toekomstige regering te ondersteunen. Ook stelt de Alliantie voor dat de regering een breed maatschappelijk beraad opstart, waarin vertegenwoordigers uit alle delen van de bevolking met het te vormen kabinet kunnen bespreken, welke koers we met elkaar in Nederland en in Europa moeten inslaan.

De Fair & Green Deal, die aan de basis staat van het voorstel aan de formateurs en partijen, is te vinden op een speciale website: www.alliantiefairgreendeal.org.
Op die website is ook de integrale brief aan de formateurs te vinden.

Alliantie Fair & Green Deal
p/a Postbus 19170
3501 DD Utrecht
030-2361521

Alliante Fair & Green Deal