Ingezonden persbericht


Persbericht 10-21

Dordrecht, 15 juni 2010

Treed binnen in het domein van de bever

Op 7 juli kun je een heel bijzonder bezoek brengen aan het BeverBos. Onder leiding van een expert ga je op zoek naar bevers binnen de omheining van dit beverobservatorium.

BeverBos
Het BeverBos ligt naast Biesboschcentrum Dordrecht en werd geopend in 2008. In dit omheinde gebied van ongeveer één hectare leven momenteel vier bevers: Beert, Benthe en hun twee jongen Leen en Peet. Rondom het BeverBos loopt een educatief pad. Tijdens een wandeling over het pad kom je van alles te weten over de bever. Vanaf het platform, in de kunstburcht of via het scherm in het bezoekerscentrum kun je soms de bevers waarnemen.

In het domein van de bever
Samen met een beverexpert kun je op woensdag 7 juli een heel speciaal bezoek te brengen binnen in het BeverBos. Met een selecte groep van maximaal 10 deelnemers krijg je een exclusieve rondleiding achter de omheining van het leefgebied van Beert en Benthe en hun jongen. Tijdens deze exclusieve struintocht vertelt de beverexpert je alles over bevers en hun leefomgeving. Hij laat je zien wat ze eten en waar de bevers zich terugtrekken. Je ziet met eigen ogen waarom ze de architecten van het landschap worden genoemd. En, omdat je midden in het domein van de bever treedt, bestaat er een goede kans dat je er één in leve lijve tegenkomt.

De rondleiding in het BeverBos begint om 13:30 uur met een korte uitleg tijdens een kopje koffie/thee/fris met beverkoek in huiscafé "Biestro" en duurt tot 15:00 uur. Als aandenken krijgen de deelnemers een vers afgekloven beverstok en een BeverBos-boekenlegger mee naar huis. De kosten bedragen E 12,50 voor volwassenen en E 10,-- voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en 65-plus. De rondleiding is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar en kan niet geboekt worden voor kinderfeestjes. In het BeverBos begeef je je in een moeilijk begaanbare jungle vol planten en drassige stukken, dus laarzen, lange broek en eventueel regenkleding zijn noodzakelijk. Het maximum aantal deelnemers is 10. Reserveren is verplicht. Reserveren kan bij Biesboschcentrum Dordrecht, telefoon 078-630 5353, e-mail info@biesbosch.org