Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 15 juni 2010

Een leuke zomeractiviteit: de minicursus kanovaren Het Ilperveld is een prima locatie voor deze sport

Dit jaar komt Landschap Noord-Holland met een nieuwe activiteit: De minicursus kanovaren. Boswachter Mike Rouweler heeft de cursus inmiddels al een aantal keren verzorgd en enthousiaste reacties gekregen. Om je de kneepjes van het vak bij te brengen kun je op vrijdag 25 juni van 19.30 - 21.30 uur weer meedoen. Je krijgt een aantal tips waardoor je met minder moeite meer plezier kunt beleven. Aan het eind van de cursus vaar je als een vis door het water!

In Noord-Holland is kanoën een activiteit waarmee je op veel plaatsen de provincie kunt verkennen. De boswachter brengt je deze middag een aantal handigheidjes bij waardoor je meer van deze sport zult genieten. Hoe ontwikkel je voldoende snelheid en blijf je op koers? Wat doe je als je midden op het water omslaat? Hoe kom je dan weer in je boot? Ook in- en uitstappen is soms lastig. Natuurlijk vertelt hij onderweg ook eens wat over de bijzondere natuur van het Ilperveld, daar is hij boswachter voor. In het Ilperveld kun je naar hartenlust varen. Er liggen bij het bezoekerscentrum roeiboten, kayaks en Canadese kano's voor iedereen die er op uit wil trekken. Een prachtige gelegenheid om deze zomer eens extra te genieten van de natuur.

Zin om mee te varen? Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 12,50 per persoon, Beschermers betalen ¤ 10,-. Kinderen tot 12 jaar ¤ 6,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Denk om aangepaste kleding. Je vindt het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving vind je op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden.

Deze cursus wordt ook gegeven op 7 en 21 juli en 18 augustus van 13.30 - 15.30 uur. En op 10 en 27 augustus van 19.30 - 21.30 uur.



Landschap Noord-Holland