Politie Noord- en Oost Gelderland
de - Aangehouden voor huisvredebreuk


De politie heeft dinsdagavond 6 juli een 45-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden. De man was een supermarkt binnengegaan aan 't Centrum in 't Harde, terwijl hem eerder al een winkelverbod was opgelegd.


De politie kreeg omstreeks 19:15 uur de melding dat het winkelpersoneel van de supermarkt de man in de winkel zag lopen, terwijl hij een winkelverbod had. Toen de politie arriveerde, zagen de agenten dat het om een voor hen bekend persoon ging. De man blijkt tevens geregistreerd te staan als veelpleger. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.


2

Harderwijk - Rijbewijs ingevorderd bij rijden onder invloed


De politie heeft dinsdagavond 6 juli op de Drielandendreef in Harderwijk een 52-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie zag de man omstreeks 22:45 uur al slingerend op zijn snorfiets rijden op de bovengenoemde locatie. De agenten hielden de man staande en een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is de snorfietser aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 2,1 promille. Het rijbewijs van de Harderwijker is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.


3

Harderwijk - De vis wordt duur betaald


De politie heeft dinsdagmiddag 6 juli een 53-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal. De man had bij een supermarkt aan de Luttekepoortstraat in Harderwijk vis gestolen en in de kraag gevat. Hij kreeg een boete van 150 euro.


De politie kreeg omstreeks 16:30 uur de melding van de winkeldiefstal. De man was door het winkelpersoneel van de supermarkt in de kraag gevat toen hij daar twee vissen van 3,50 euro had gestolen. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na de betaling van een boete van 150euro is de man weer heengezonden.


4

Ermelo - Aantreffen hennepplanten


De politie heeft dinsdag 6 juli bij een bedrijfspand aan de Herderlaan in Ermelo ruim 40 hennepplanten aangetroffen en is een onderzoek gestart naar de eigenaar van de planten.


De politie onderzocht het bedrijfspand naar aanleiding van een melding over een mogelijke hennepkwekerij. In een buitenruimte van het pand werden 44 hennepplanten aangetroffen. De planten zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke eigenaar van de planten.


5

't Harde - Overstekende kat oorzaak van eenzijdig verkeersongeval


Een 21-jarige automobiliste uit 't Harde verloor dinsdagavond op de Houtrustweg in 't Harde de macht over het stuur vanwege een overstekende kat. Door de uitwijkmanoeuvre belandde haar auto op twee paaltjes. De bestuurster is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen omstreeks 23:00 uur de melding van het ongeval. Naar eigen zeggen moest de vrouw uitwijken voor een overstekende kat. Ze raakte hierbij de stoeprand waardoor haar auto eventjes op twee wielen verder reed en op twee paaltjes tot stilstand kwam. De ambulance heeft de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis en de auto is weggesleept.


6

Wezep - Inbraak basisschool


Bij een basisschool aan de Keizersweg in Wezep is ingebroken. Er zijn computers gestolen.


De inbraak werd dinsdagochtend 6 juli ontdekt en gemeld. Er was een raam geforceerd om bij de computers te kunnen komen.
De politie heeft de inbraken in onderzoek.


7

Elburg - Boete voor gebruik vervalste parkeerkaart


Een 61-jarige man uit Oldebroek is door de officier van justitie een boete van ¤ 300,- opgelegd omdat hij in Elburg gebruik maakte van een vervalste parkeerkaart voor zijn auto.
BOA's van de gemeente Elburg ontdekten het gebruik van de valse parkeerkaart. Bij de politie werd aangifte gedaan. De politie heeft de man verhoord en tegen hem een proces-verbaal opgemaakt. Na overleg met de officier van justitie werd de man een boete van ¤ 300,- opgelegd.


EINDE BERICHTEN