NOVA

07-07-2010

Gevangenisbewaarders luiden de noodklok
In de gevangenissen is een groot tekort aan personeel, is het ziekteverzuim enorm en is er toenemende agressie van gedetineerden tegen bewaarders. Er is geen tijd voor goede celinspectie en het personeelstekort wordt opgelost door particuliere beveiligers in te huren die slechts een opleiding van een paar dagen hebben gehad.

De Centrale Ondernemingsraad van het gevangenis-wezen heeft een brief op poten geschreven aan de top van justitie: als justitie zo door gaat, gaat het echt mis.

Confrontatie justitie en kerkleiding grimmiger
Het wordt steeds meer een keiharde confrontatie tussen justitie en de hogere kerkleiding in België: gisteren is kardinaal Danneels, jarenlang hét gezicht van de Belgische kerk met een status bijna gelijk aan de koning of Eddy Merckx, ondervraagd als getuige over de dossiers van kindermisbruik in de kerk.

Israëlische bouwactiviteit in Oost-Jeruzalem
De Amerikaans-Israëlische verhoudingen waren ernstig verstoord door de bouw van Israëlische nederzettingen in Palestijns Oost-Jeruzalem. Door de snelle groei van deze nederzettingen is het bijna onmogelijk geworden het Arabische deel van Jeruzalem te scheiden van het Israëlische deel en zijn vredesbesprekingen met de Palestijnen kansloos.

In NOVA vanavond een overzicht van de Israëlische bouwactiviteit in Oost-Jeruzalem.

Presentatie: Tom Kleijn

(Onderwerpen onder voorbehoud)