Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sterrenkoks openen culinaire zomerroute in Paznaun-Ischgl

Paznauntal, 7 juli 2010
Het afgelopen weekend kwamen 5 internationale chef-koks bijeen voor de opening van de 'Culinaire Jacobsweg' in het Paznauntal (Tirol). Nederland werd vertegenwoordigd door sterrenkok Gerrit Greveling, eigenaar en chef-kok van Chalet Royal in 's-Hertogenbosch. Tijdens het openingsweekend serveerden de chefs een eigen gerecht met gebruik van streekproducten. De hele zomer kunnen actievelingen en liefhebbers van lekker eten genieten van deze culinaire hoogstandjes in de Alpenhutten.

Onder leiding van Eckart Witzigmann (3 Michelin sterren) creëerden de vier chef-koks een eigen gerecht met gebruik van lokale ingrediënten. Iedere chef kreeg een Alpenhut toegewezen in het Paznauntal. Gerrit Greveling zwaaide de scepter in de Niederelbehütte bij Kappl. Hier serveerde hij zacht gegaarde scharrel kalfswang met Paznauner bergkaas en een saus van eekhoorntjesbrood.

De andere sterrenkoks serveerden:
Martin Herrmann, restaurant Le Pavillon (DE): In Pinot Noir gestoofde ossenwang met cantharellen en zomergroenten

Franz Fuiko, restaurant Carpe Diem (AT): Speenvarken met mierikswortel en wilde paddenstoelen

Ivo Adam, restaurant Seven (IT): Ennetbürgse kalfswang met Maggiabrood knödel en chocolade

De recepten van de sterrenkoks worden de hele zomer in de betreffende Alpenhutten bereid.

Voor reserveringen of meer informatie: www.kulinarischerjakobsweg.paznaun-ischgl.com.

Noot voor de redactie,