Politie Noord- en Oost Gelderland


Lochem - aanrijding met vijf auto's; twee gewonden
Bij een aanrijding op de Zutphenseweg in Lochem zijn woensdag 7 juli twee vrouwen met nekletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Bij de aanrijding waren vijf auto's betrokken en de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.
De aanrijding werd omstreeks 11.40 uur gemeld en had ter hoogte van het Tolzichtdiekske plaatsgevonden. Een aantal auto's wilde hier rechtsaf slaan toen er een aanrijding ontstond. Het laatste voertuig werd bestuurd door een 25-jarige man uit Dongen. Door de aanrijding liepen twee vrouwen nekletsel op en na te zijn gestabiliseerd werden zij naar het ziekenhuis in Zutphen gebracht. Het gaat om passagiers uit twee auto's, te weten een 41-jarige vrouw uit Harderinkhoek en een 31-jarige vrouw uit Westerhaar Vriezenveen. Het verkeer werd via de parallelweg omgeleid.


Zutphen - inbraak bij verpleeghuis

In de nacht van dinsdag op woensdag 7 juli is er ingebroken bij een verpleeghuis aan de Coehoornsingel in Zutphen. Vermoedelijk is er uit een gemeenschappelijke ruimte geld gestolen.
De inbraak werd omstreeks 03.45 uur ontdekt. De dief heeft een deur geforceerd van de gemeenschappelijke ruimte en was kennelijk op zoek naar geld. Het is nog niet duidelijk wat er gestolen is.


Zutphen- rijden onder invloed

De politie heeft dinsdag 6 juli een 50-jarige man uit Zutphen aangehouden. Hij bestuurder onder invloed en snorfiets.
Agenten zagen de man omstreeks 14.25 uur op en snorfiets op de Polsbroek in Zutphen rijden. Zij besloten hem te controleren en de man bleek gedronken te hebben. De ademanalyse op het politiebureau gaf 0.8 promille aan. Met een boete en een rijverbod kon hij later lopend naar huis.


Zutphen - duo verdacht van dealen drugs

De politie heeft na afloop van de voetbalwedstrijd Nederland - Uruguay in het centrum van Zutphen twee jongeman aangehouden. Zij worden ervan verdacht drugs te hebben gedeald en zijn ingesloten voor nader onderzoek.
Agenten die met toezicht in de binnenstad waren belast, zagen dat het duo opvallend gedrag vertoonde en kennelijk aan het dealen was. Ze werden aangehouden en bij één van hen een 20-jarige Arnhemmer werden 16 bolletjes harddrugs aangetroffen en het nodige handelsgeld. Een 24-jarige Zutphenaar die kennelijk bij het dealen betrokken was, had geen drugs bij zich. Het duo is ingesloten voor verhoor en proces-verbaal wordt opgemaakt.


Lochem - aanrijding op voorrangskruising

Bij een aanrijding tussen twee auto's op de Larenseweg met de Rondweg-West in Lochem is dinsdag 6 juli een 27-jarige vrouw uit Zutphen gewond geraakt. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De aanrijding werd omstreeks 08.35 uur gemeld. Een 25-jarige vrouw uit Holten wilde met haar auto vanaf de Larenseweg de voorrangsweg oprijden. Zij zag daarbij de uit de richting Zutphen komende automobilist, een 28-jarige man uit Almelo, over het hoofd. Bij de aanrijding die volgde raakte de passagiere in de auto van de Holtense gewond. Er ontstond een behoorlijke ravage en een chauffeur van een vrachtwagen heft tijdelijk verkeer geregeld.