Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - beboet voor weggooien afval | |


De politie en medewerkers van het Team Handhaving Openbare Ruimte van de gemeente Apeldoorn hebben in de maanden mei en juni weken intensief gecontroleerd op het weggooien van afval op straat tijdens de schoolpauzes. De controles vonden in het Noordwestelijke deel van Apeldoorn plaats naar aanleiding van klachten. In totaal zijn er 36 processen-verbaal uitgeschreven.


Bij het politieteam Noord-West waren diverse klachten binnengekomen over het weggooien van lege blikjes, flesjes, koek- of chipsverpakkingen in de buurt van routes vanaf supermarkten naar scholen. Daarom heeft de politie samen met medewerkers van het Team Handhaving Openbare Ruimte van de gemeente Apeldoorn besloten extra te controleren.
Er werd vooral tijdens de schoolpauzes van middelbare scholen in het gebied Noord-West Apeldoorn gecontroleerd.


In totaal zijn er 36 bonnen uitgeschreven voor het weggooien van afval (E 90). Het overgrote deel betrof scholieren, maar ook enkele volwassenen kregen een bekeuring voor dit feit.
Bij de controles werd ook gelet op eventuele wildplassers en hiervoor werden drie jongeren bekeurd (E 90).


Tot slot werd er ook gelet op verkeersgedragingen van school naar de winkelcentra en vice versa. Hier werden in totaal tien bonnen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (E 90), acht bonnen voor het niet dragen van een helm (E 60), twee bonnen voor niet handsfree bellen (E 160) en acht bonnen voor het fietsen op het voetgangersdomein (E 35).


Daarnaast is het probleem met diverse scholen besproken en is hier naar de leerlingen toe over gesproken.


EINDE BERICHT


-----------------------

(





(



---- --