Volker Wessels Stevin NV

Stam + De Koning bouwt eerste woningen op Strijp-S

7 juli 2010

In opdracht van Woonbedrijf is Stam + De Koning Bouw officieel begonnen met de bouw van de eerste 198 koop- en huurwoningen op Strijp-S.

Tijdens de startbijeenkomst werd de eerste paal geboord door directeur Ingrid de Boer van Woonbedrijf, gedeputeerde Ruud van Heugten van de provincie Noord-Brabant, Hans Savelkous namens het ministerie van VROM en wethouder Mary Fiers van de gemeente Eindhoven.

De 198 woningen worden gebouwd op veld E van Strijp-S, tussen de Torenallee en de Kastanjelaan. Er is gekozen voor diverse architectuurstijlen en hoogte- en gevelverschillen, zodat er een aantrekkelijke, levendige en gevarieerde bebouwing ontstaat, met veel individuele keuzemogelijkheden voor de toekomstige bewoners. De woningen zijn door drie architecten ontworpen.

Mooi visitekaartje
Directeur Arno van Tilburg van Stam + De Koning is blij dat zijn bedrijf aan de slag kan op Strijp-S: "Het zijn de eerste woningen op Stijp-S, waar veel mensen lang op hebben moeten wachten. Het is dus een mooi visitekaartje voor Stam + De Koning. Daarnaast past het project qua schaalgrootte uitstekend bij ons."

Over Stam + De Koning Bouw
Stam + De Koning heeft veel ervaring met grootschalige, binnenstedelijke projecten. Eerder realiseerde het bedrijf zo'n 500 appartementen in de Willemstraat en momenteel bouwt het 500 appartementen achter het PSV-stadion.