Gemeente Beverwijk


Vrolijke opening Westelijke Randweg

Afgelopen zaterdag openden gedeputeerde Verkeer en Vervoer Elisabeth Post samen met een groot aantal (oud-)bestuurders van provincie en gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk de nieuwe randweg om Beverwijk. Na afloop van het officiele gedeelte was er op het kersverse asfalt gelegenheid voor omwonenden en genodigden om deel te nemen aan diverse activiteiten.

Gedeputeerde Post vergeleek de samenwerking van provincie met gemeenten en Corus met het succesvolle voetbal van Oranje. "De westelijke randweg Beverwijk is het gevolg van goed samenspel en van een prima teamgevoel." Namens de gemeenten nam wethouder Dijkshoorn van Beverwijk het woord.

Op de nog afgesloten weg had de provincie allerlei activiteiten georganiseerd om de omwonenden te bedanken voor hun geduld. Er kon o.a. gefietst worden over de nieuwe weg en er waren wandelingen onder leiding van een gids over de lunetten. Voor de allerkleinsten stond er een draaimolen en de wat oudere jeugd kon waveboarden op het kersverse asfalt.

Waarom deze nieuwe weg?
Met de aanleg van een nieuwe westelijke randweg om Beverwijk, wordt de bebouwde kom van Beverwijk ontlast en verbetert de leefbaarheid voor bewoners en de afhandeling van het doorgaande verkeer. Verder voorziet de nieuwe randweg in de ontsluiting van het nieuwe bedrijventerrein Business Park IJmond en een verbeterde, nieuwe ontsluiting van Corus. Voor Velsen zal de randweg zorgen voor een betere verbinding tussen Velsen-Noord en Beverwijk en een betere doorstroming van het verkeer naar Wijk aan Zee. Ten slotte is de randweg van belang voor de bereikbaarheid van het bedrijventerrein De Houtwegen in Heemskerk.

7 juli 2010