Onderstroom, Theater / Muziek / Kunst aan de kust

21/05/2010 15:38

De Cultuurwerf

ONDERSTROOM , THEATER / MUZIEK / KUNST aan de kust!

Vlissingen, 8 t/m 11 juli 2010

Onderstroom, het festival waarmee de zomer begint in Zeeland.

De Cultuurwerf presenteert met dit zeer toegankelijke zomerfestival vier dagen lang de stad als podium met een mix van bijzonder theater op locatie, breed toegankelijk straattheater op pleinen, korte en vermakelijke voorstellingen in tentjes en objecten, spektakel, beeldende kunst, muziek, circustheater en meer. Het festival biedt het publiek in vier dagen ruim 100 voorstellingen en onderzoekt jaarlijks de unieke locaties in de stad.

Festivalhart Sunset City

In 2010 strijkt het festivalhart neer op het Scheldekwartier, een unieke locatie rondom het voormalige scheepswerfdok en omringt door haar karakteristieke fabrieksgebouwen. Met tentjes, containers, podia, caravans, terrasjes, restaurantjes, lounge bouwwerken, torens en sculpturen wordt deze ruige plek omgetoverd tot een fijne verblijfplaats vol avontuur, verbazing, ontspanning, ontmoeting en emotie.

Vanaf donderdagavond tot zondag eind van de middag zijn er voorstellingen van o.a. De Stijle Want, Hendric & Co, Caravan of Love, Circus Ronaldo, Grupo Puja!, straattheater uit Nepal maar ook uit Rotterdam, live muziek, dans en meer.

Urban Village

Het tweede hart van het festival is Urban Village, met een muziekpodium en theatertent op het Bellamypark met zijn cafe's, restaurants en terrassen. Muziek van o.a. Intwine en Amsterdam Klezmerband, alsook bekende dj's, onbekende jonge Kunstbende- en Popsporttalenten, slagwerkgroepen en straattheater.

Straattheater

Op zaterdag keert Onderstroom terug naar de internationale straattheaterdag, een van de hoogtepunten van het festival. Met spektakel, humor en vertedering gebracht door een vijftiental groepen en artiesten uit binnen- en buitenland, die verspreid over de gehele binnenstad en op de pleinen Vlissingen op z'n kop zetten. Schitterend slottafereel van de dag volgt 's avonds aan het dok wanneer Grupo Puja! haar spectaculaire act in de lucht laat zien. Op de zondag doet het festival het straattheater nog een dunnetjes over met de Perfect Pitch op het Dijktheater, waar het publiek massaal gezeten kan genieten van een vrolijke totaal straattheatershow gepresenteerd door de onvolprezen Lee Hayes.

Circus Ronaldo

Eén van de hoogtepunten is 'Circenses' de nieuwe circustheatervoorstelling van Circus Ronaldo. Na hun succes op het festival in 2007 komen ze nu terug in een grotere formatie. Het 13-koppig gezelschap zal ieders hart weten te verwarmen met spektakel en ontroering.

Zowel-front stage als back-stage... Want je ziet twee kanten van het verhaal.

Een breed toegankelijke, zeer vermakelijke voorstelling.

8, 9 en 10 juli om 20.00 uur.

Kijk voor meer info over het festivalprogramma en de voorverkoop op de website www.onderstroom.info.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.onderstroom.info

http://www.cultuurwerf.nl