Gemeente Echt-Susteren


Raadsvergadering donderdag 8 juli 2010

Op donderdag 8 juli vergadert de gemeenteraad van Echt-Susteren. De vergadering begint om 19.00 uur en vindt plaats in de raadzaal in het gemeentehuis in Echt.

U kunt deze openbare vergadering bijwonen vanaf de publieke tribune. Ook is de vergadering live te volgen op de televisie en de radio via Lokale Omroep Echt-Susteren. Op internet is de vergadering live te beluisteren via www.loesfm.nl.

Â

Agenda

Â


1. Opening en mededelingen

De raadsvergadering wordt door de voorzitter officieel geopend met een gebed. Daarna heeft de voorzitter de gelegenheid enkele mededelingen van huishoudelijke aard te doen.


2. Vaststelling van de definitieve agenda

De raad wordt voorgesteld de agenda voor deze vergadering definitief vast te stellen.


3. Vaststelling van de besluitenlijst van de raadsvergadering d.d. 11 mei 2010

Alle besluiten die de raad in een raadsvergadering neemt, worden genoteerd op een besluitenlijst. Deze besluitenlijst stelt de raad in de eerstvolgende vergadering vast. De raad wordt nu voorgesteld de besluitenlijst van de raadsvergadering van 11 mei 2010 vast te stellen.


4. Benoeming leden van het Algemeen Bestuur van Westrom (H)

De gemeenten die deelnemen in de Westrom benoemen alle twee collegeleden in het algemeen bestuur van Westrom. De leden van het algemeen bestuur hebben een zittingsperiode van vier jaar. Deze zittingsperiode is afgelopen, zodat de gemeente opnieuw twee collegeleden moet benoemen. Het college stelt de raad nu voor om wethouders Beckers en wethouder Geraads te benoemen tot lid van het algemeen bestuur van Westrom.


5. Jaarrekening 2009

Elk jaar maakt de gemeente een begroting. Hierin wordt aangegeven wat de gemeente het komende jaar gaat doen, hoeveel dat kost en wat het oplevert. Na elk kalenderjaar wordt de jaarrekening opgemaakt. Zo kan de raad zien wat in dat jaar echt is gebeurd en hoeveel dat echt heeft gekost en opgeleverd. Het college heeft de jaarrekening 2008 voorbereid en vraagt de raad nu deze vast te stellen.


6. Voorjaarsnota 2010

Door middel van de voorjaarsnota en de najaarsnota kan de lopende begroting twee keer keer per jaar door de raad worden geëvalueerd en bijgesteld. Het college heeft de voorjaarsnota 2009 voorbereid en vraagt de raad nu deze voorjaarsnota inclusief de bijbehorende begrotingswijziging vast te stellen.


7. Ingekomen stukken

De gemeenteraad ontvangt brieven van burgers en externe organisaties en informatie van het college. Deze worden allemaal voor de raad ter inzage gelegd. Voor elke raadsvergadering worden deze stukken verzameld en op een lijst gezet, zodat de raad officieel kennis kan nemen van de lijst van ingekomen stukken.


8. Sluiting

De vergadering wordt door de voorzitter officieel gesloten met een gebed.

Â

De stukken liggen vanaf vrijdag 25 juni tijdens kantooruren, ter inzage in het gemeentehuis Nieuwe Markt 55 te Echt. In deze periode is op verzoek de gelegenheid de vorige raadsvergadering te beluisteren. De agenda met de diverse raadsvoorstellen ligt ook ter inzage in de leeszalen van de bibliotheken in Echt, Pey, Koningsbosch, Susteren, Nieuwstadt en Roosteren.

De agenda, alle raadsvoorstellen en conceptbesluiten en alle digitaal beschikbare bijlagen kunt u ook via de website van de gemeente bekijken: www.echt-susteren.nl.

Voor vragen of informatie over de raad, de raadsvergadering of de raadstukken kunt u contact opnemen met Martijntje Hermans of Belinda Bakkes via telefoonnummer: 0475-478 478.