Gemeente Voorschoten

rosenburgh

Informatieavond landgoed Rosenburgh

rosenburgh klein.JPG Gemeente Voorschoten is van plan landgoed Rosenburgh een nieuwe bestemming te geven. Samen met inwoners heeft de gemeente een masterplan voor het landgoed ontwikkeld. Dit plan geeft aan hoe het landgoed ingericht gaat worden. Om de plannen aan alle inwoners te presenteren organiseert de gemeente Voorschoten op 8 juli om 20.00 uur een informatieavond in de Gouden Leeuw, Veurseweg 180.

Landgoed Rosenburgh is een historisch landgoed uit 1281, dat door de tijd heen is verdwenen en omgevormd tot een begraafplaats. Om deze begraafplaats liggen restanten van natuur en cultuurhistorie. In de loop van de jaren heeft het landgoed meer functies gekregen. Veel mensen genieten van deze groene oase om te wandelen met of zonder huisdier, te vissen of om een bezoek te brengen aan de kinderboerderij of de begraafplaats. In 2009 startte de gemeente met een burgerparticipatietraject om deze gebruiksmogelijkheden te vertalen naar een masterplan. Inmiddels is dit masterplan in een stadium gekomen om te presenteren aan de inwoners van Voorschoten.

Aanmelden bewonersavond
Als u geĂŻnteresseerd bent in het bijwonen van de bewonersavond, dan kunt u zich aanmelden. Stuur een mail naar pvlasveld@voorschoten.nl of bel: (071) 560 06 48. Vergeet niet uw naam en adresgegevens te vermelden. Aanmelden kan tot en met zaterdag 3 juli. Aan het aantal aanmeldingen zit helaas een maximum.


* 29 juni 2010