Gemeente Bellingwedde

Jongerenonderkomen 't Hokje helemaal af

WEDDE, (28 JUNI 2010) - Op 8 juli a.s. opent wethouder Dina Borgeld officieel het nieuwe onderkomen `t Hokje te Wedde. De plechtigheid zal 's avonds om 19.30 uur plaatsvinden en belangstellenden zijn van harte welkom.
De definitieve ingebruikname van het nieuwe jongerenonderkomen aan de Oostersingel 50F in Wedde zal daarmee een feit zijn. Reeds naar aanleiding van de sloop van de onofficiële hangplek bij de Burcht te Wedde, werd samen met de jeugd van Wedde door de gemeente besloten om te werken aan een fysiek jeugdonderkomen. In het raadsprogramma 2006-2010 had de raad van Bellingwedde al aangegeven dat er een vaste locatie moest worden gezocht.

Alle noodzakelijke werkzaamheden zijn inmiddels uitgevoerd. De jongeren hebben zelf een bar en garderobe gemaakt. Verder hebben ze gezorgd voor de inrichting.

Op woensdag 11 november 2009 werd gestart met het plaatsen van de units voor `t Hokje. Het benodigde grondwerk en het leggen van de fundering was op dat moment al gereed. Ook de jeugd heeft toen geholpen bij het grondwerk en de rioleringswerkzaam-heden.

Op maandag 5 juli a.s. is er in 't Hokje om 19.30 uur voor direct omwonenden en ge-bruikers van de sportvelden een inloopavond waar zij voor eventuele vragen terecht kunnen. Aanwezig zullen zijn een medewerker van de gemeente en van de Stichting Welzijn Oldambt. Ook een afvaardiging van de jeugd zal op deze avond aanwezig zijn.
* Persbericht 't Hokje Wedde 28 juni 2010.doc (55 KB)