Gemeente 's-Hertogenbosch

30-06-2010
Feestelijke opening speelplaats Kasteelpark en Empelse Folly

Op donderdag 8 juli om 16.00 uur wordt in Empel de speelplaats en het keramiek kunstwerk de Empelse Folly officieel geopend door wethouder Ruimtelijke Ordening Ton van Bussel. Alle bewoners uit Empel, jong en oud zijn van harte welkom om naar deze feestelijke middag te komen.

Voor een buurt met de naam `Kasteelpark' kan het natuurlijk niet uitblijven dat ook de speelplaats met dit thema is ingericht. Een groot speelkasteel en andere speelvoorzieningen zoals een skatebaan zijn al volop in gebruik door de vele enthousiaste kinderen uit de Empel.

Archeologisch monument
De speelplaats is, als een van de weinig plekken in Nederland, gerealiseerd op een archeologisch monument. Dit is gelukt met door een intensieve samenwerking van ruim 3 jaar met instanties zoals de gemeente, provincie en bewoners uit de nieuwe wijk. Het kunstwerk de Empelse folly is een onderdeel van het park met een verwijzing naar de archeologische schatten die hier nog onder de grond liggen bewaard.

Buiten expositie
Een belangrijk element in het kersverse speelpark is het kunstwerk `de Empelse Folly' van beeldend kunstenaar Paul van Osch. De kunstenaar heeft zich bij het ontwerp laten inspireren door de middeleeuwse baksteenoven die vroeger op die plek heeft gestaan. Gedurende de dag schilderen de kinderen van de basisscholen 't Wikveld en Caleidoscoop in Empel hun eigen variant op de `Empelse Folly'. Deze schilderijen worden aan het eind van de middag tijdens een buiten expositie aan alle belangstellenden getoond.