Gemeente Den Haag

Rozenconcours en Dag van de Roos in Westbroekpark


* Laatste wijziging: 01 juli 2010

Van 8 tot en met 11 juli 2010 organiseert de gemeente voor de 50e keer het Internationale Rozenconcours in het Westbroekpark. Dit jaar wordt het concours afgesloten met de Dag van de Roos op zondag 11 juli.

Op het Internationale Rozenconcours geuren en kleuren zo'n 350 rozenrassen uit de hele wereld op hun best. Uiteindelijk dingen 40 rassen mee naar de Gouden Roos. Een aantal speciale commissies keurt de rozen. De roos met het hoogste aantal punten wint de Gouden Roos van de stad Den Haag. Wethouder Sander Dekker reikt deze prijs uit. Ook wordt uit alle beschikbare Gouden Rozen de Platina Roos gekozen.

Publieksprijs

Van 25 juni tot en met 4 juli kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriete roos voor de Posthoorn publieksprijs van het Rozenconcours in het Westbroekpark. Kies uit alle rozen uw favoriet en u maakt kans op een arrangement voor 2 personen.

Dag van de Roos

Op zondag sluit het Rozenconcours af met de Dag van de Roos. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er diverse activiteiten. Die natuurlijk allemaal in het teken staan van de roos. De dag heeft het karakter van een Engelse fair en is gratis toegankelijk.

Bewonersbrief

Omwonenden hebben een brief van de gemeente gekregen met meer informatie. U kunt deze brief hier nalezen:

Bewonersbrief Rozenconcours en Dag van de Roos (266 Kb)

Meer informatie over

* het Internationale Rozenconcours

* de Dag van de Roos