Gemeente Helmond


Aanpassing scherpe bocht Rochadeweg

Op donderdag 8 juli start gemeente Helmond met het aanpassen van de scherpe en verkeersonveilige bocht in de Rochadeweg.

De bocht, die vlakbij de aansluiting op de N612/Stipdonk ligt, komt verder naar binnen te liggen, zodat deze minder haaks wordt. Door de werkzaamheden is de Rochadeweg afgesloten tussen de Herselseweg en de Veldbeemd van donderdag 8 juli tot en met vrijdag 30 juli.

Grondwerk

In het voorjaar is er in de bocht al grondwerk verricht. Dit was nodig om de ondergrond te laten inklinken, zodat er later geen verzakkingen meer optreden.

Scherpe bocht onveilig

De scherpe bocht in de Rochadeweg ligt op het grondgebied van gemeente Someren, maar het beheer van de weg is in handen van gemeente Helmond. De bocht is zeer haaks, waardoor het verkeer moet afremmen tot een snelheid van 30 km/u of zelfs nog lager. Vooral het vrachtverkeer, dat hier zeer veel rijdt, ondervindt hier veel hinder van. De bocht belemmert de doorstroming. Ook leidt het tot onveilige verkeerssituaties. Weggebruikers verwachten zon scherpe bocht niet op een regionale route waar een maximumsnelheid van 80 km/u geldt. De bocht wordt meer naar binnen gelegd, zodat deze minder haaks is. Daarmee wordt de doorstroming verbeterd en de capaciteit vergroot.

Omleiding

Het verkeer wordt omgeleid via de A67 en N279/Wolfsputterbaan en via de N612/Kanaaldijk Zuidwest en de Vossenbeemd. De omleidingroutes worden aangegeven met de gebruikelijke gele borden.

Rotonde Rochadeweg-Maïsdijk

Na de bouwvakvakantie vinden er weer werkzaamheden plaats aan de Rochadeweg. Dan wordt op het kruispunt Rochadeweg/Maïsdijk een rotonde aangelegd. Dit moet zorgen voor een veiliger kruispunt met een betere doorstroming. De Rochadeweg is in die periode voor ongeveer twaalf weken afgesloten tussen Verbindingsweg en Varenschut.