Gemeente Hulst

Keurmerk Veilig Ondernemen voor Hulst


Hulst krijgt op 8 juli 2010 weer het Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt.

Op donderdag 8 juli 2010 krijgt Hulst weer een Keurmerk Veilig Ondernemen. Peter Breurs van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel reikt die dag de zogenaamde eerste ster uit aan een Hulster kwartet, gevormd door: burgemeester Jan-Frans Mulder, Tom Willaert - voorzitter Ondernemersorganisatie Hulst Vestingstad, brandweercommandant Jan Rijk en Erik Kint - teamchef Politie Hulst. De uitreiking vindt plaats in café De Jonkvrouw aan het Cornelis de Vosplein 8 te Hulst om 14.00 uur.

De eerste ster houdt het certificaat "basis samenwerken" van het Keurmerk Veilig Ondernemen in. Het geeft aan dat de gemeente, de ondernemers, de brandweer en politie samen structurele maatregelen nemen om de veiligheid te vergroten in het winkelgebied van de Hulster binnenstad.

Hulst had reeds eerder het keurmerk, maar raakte dit na 2 jaar - begin 2009 - weer kwijt. Immers het certificaat is slechts 2 jaar geldig. Daarna moet een nieuwe audit plaatsvinden. Dit werd verzaakt.

In oktober 2009 werd een en ander weer opnieuw opgepakt. Er werden een aantal stappen doorlopen, waaronder een enquête bij ondernemers en het opstellen van een actieplan. De betrokken partijen hebben afspraken gemaakt over het invoeren van huisregels voor de klanten in winkels, het organiseren van trainingen voor winkelpersoneel, het invoeren van een SMS-alert (het elkaar informeren over verdachte situaties) en een (collectief) protocol winkelverbod. Ook zijn er afspraken gemaakt over het geven van voorlichting aan ondernemers door de politie en het invoeren van winkelscans bij ondernemers. Het is de bedoeling dat deze acties de komende 2 jaar worden uitgevoerd. De gemeente zal dit in nauwe samenwerking met de ondernemers coördineren.