Gemeente Eindhoven

Feestelijke afsluiting `Ontdek je talent'

Op 8 juli vindt de feestelijke afsluiting plaats van het project `Ontdek je talent en doe mee'. Het afgelopen jaar hebben vrouwen van diverse afkomst een training doorlopen om te ontdekken wat ze kunnen en willen doen. Tijdens de feestelijke afsluiting zullen de vrouwen laten zien wat de training ze gebracht heeft.

Het resultaat van de training is dat deze vrouwen (allen met een bijstandsuitkering) beter weten wat ze willen en kunnen. Hierdoor hebben ze een steviger basis om verder te gaan; alleen al omdat hun zelfvertrouwen is gegroeid. Hellen de Jong, activeringsmakelaar: "We hebben niet gekeken naar wat vrouwen niet kunnen, maar juist gekeken naar talenten en kwaliteiten. Deze creatieve en vernieuwende aanpak leidt ertoe dat vrouwen zelf hun weg vinden op het gebied van (vrijwilligers)werk. Daarmee kunnen ze weer een voorbeeld zijn voor anderen." Zo zouden de vrouwen die nu hebben deelgenomen als ambassadeur kunnen optreden om andere vrouwen te stimuleren ook de training te gaan volgen.

Meedoen in Eindhoven

Onder de paraplu `Meedoen, daar maken we ons sterk voor' is de afgelopen jaren een aantal projecten gestart met als doel Eindhovenaren te activeren. Speciale aandacht is er binnen het programma Meedoen voor mensen waarvoor meedoen niet zo makkelijk is. Bijvoorbeeld mensen met een laag inkomen, met schulden, mensen die eenzaam zijn of mensen die niet goed kunnen lezen of schrijven. Maar ook voor anderen is meedoen belangrijk, bijvoorbeeld door met vrijwilligerswerk een ander te helpen.