Gemeente Dongen

Estafette door Dongen gaat van start!

Publicatiedatum: 7-7-2010

De Estafette door Dongen gaat beginnen! Tussen 8 en 15 juli zijn er in de gemeente Dongen 30 estafettestokjes in omloop. Via deze stokjes wil het college van burgemeester en wethouders weten wat Dongenaren vinden van de themas uit het Coalitieakkoord 2010-2014. De collegeleden hebben rond dit akkoord diverse vragen opgesteld. Aan bod komen onder meer: het Centrum, het Multifunctioneel Centrum, jeugd en gezondheid, inwonerparticipatie, veiligheid, recreatie en toerisme en woningbouw.

Het college reikt donderdag 8 juli, voorafgaand aan de raadsvergadering, de eerste estafettestokjes uit aan de zes fractievoorzitters. Daarbij krijgen ze hulp van renners van Atledo. De fractievoorzitters krijgen de opdracht mee om te reageren op de vragen en de stokjes uit te zetten bij hun achterban.

College zelf op pad
Vrijdag 9 juli gaan de collegeleden zelf op pad. Zij delen tussen 09.00 en 10.00 uur estafettestokjes uit aan diverse doelgroepen (zoals inwoners, ondernemers, vrijwilligers, verenigingen, sporters en scholieren).

Deadline
Iedereen die een stokje ontvangt, kan tot 15 juli 2010 een reactie insturen naar de gemeente. Hiervoor zijn spelregels opgesteld, die in het estafettestokje zitten. Wethouder Bas Evegaars van Inwonerparticipatie: We vragen de ontvangers dringend om het stokje zo snel mogelijk door te geven: hoe meer reacties, hoe beter! We beseffen dat de tijd kort is. Deze eerste sessie zien we dan ook als een quick scan: we zijn heel benieuwd wat Dongenaren vinden van het Coalitieakkoord. Later in het jaar zullen we estafettestokjes inzetten om bepaalde onderwerpen, zoals het MFC en het Centrum, verder uit te diepen.

Digitaal stokje
Heeft u geen stokje ontvangen, maar wilt u wel uw stem laten horen? Gebruik dan het digitale estafettestokje. Alle informatie over de estafetteactie staat vanaf 9 juli op deze website. Er wordt een speciale pagina geopend die u via de homepage in het hoofdmenu kunt raadplegen. Op die pagina kunt u de vragen van het college, de spelregels en de eerste reacties vinden. Zaterdag 17 juli worden de resultaten op een bijeenkomst in het centrum van Dongen bekendgemaakt.