Gemeente Lelystad

Start bouw laatste fase Promesse

Woensdag 7 juli 2010

Impressie van de derde fase van de Promesse

Wethouder Jop Fackeldey geeft donderdag 8 juli het startsein voor de bouw van de laatste fase van winkelstraat de Promesse in het stadshart van Lelystad. Als onderdeel van de herontwikkeling van dit deel van het stadshart zijn de voormalige panden van de Rabobank en slagerij Klaver inmiddels gesloopt.

Oplevering

Naar verwachting wordt de begane grond en de eerste verdieping van de nieuw te realiseren winkelruimte eind 2011 opgeleverd. Huurders waarvan reeds bekend is dat zij zich straks in de nieuwbouw vestigen, zijn Apple, Bestseller, Bristol en Vero Moda. Met dit deel van het project rondt ASR Vastgoed Ontwikkeling het hele project de Promesse af, dat in totaal bestaat uit 23.000 m² aan nieuwe winkelruimte, een nieuwe bibliotheek, ruim honderd woningen en diverse andere voorzieningen.

Planning

Nu de sloop van de voormalige Rabobank en het voormalige pand van slagerij Klaver is afgerond, gaat de bouw van het laatste deel van de Promesse daadwerkelijk starten. Conform de huidige planning zal de bouw circa 1,5 jaar duren. De planning is er op gericht om in oktober 2011 de begane grond en de eerste verdieping op te leveren en begin 2012 de tweede verdieping.