Snelste mobiele datanetwerk van Nederland live!

08/07/2010 09:33

Vodafone Libertel NV

Vodafone verhoogt de maximale snelheid van abonnementen voor Mobiel Breedband op de laptop naar 28.8 Mbps

8 juli 2010 - In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag is het vanaf heden mogelijk om met snelheden tot maximaal 28.8 Mbps, mobiel te internetten op de laptop. Dit is twee keer zo snel als tot dusver mogelijk was voor mobiel internet in Nederland. Door deze forse investering in het netwerk heeft Vodafone met 28,8 Mbps het snelste mobiele datanetwerk van Nederland.

Tarieven

De nieuwe maximale downloadsnelheid van 28.8 Mbps zal worden geïntroduceerd op een aantal abonnementen voor Mobiel Breedband op de laptop. Deze downloadsnelheid komt met een verhoogde uploadsnelheid van 5.8 Mbps. Om snelheden tot 28.8 Mbps mogelijk te maken is een nieuw hoge snelheidsmodem vereist, welke gratis meegeleverd zal worden bij Mobiel Breedband abonnementen vanaf 14,4 Mbps. De nieuwe snelheden gelden ook voor bestaande klanten met een Mobiel breedband-abonnement in het huidige portfolio: Mobiel Breedband Basis (Pro) en Extra (Pro), Mobiel Breedband Internationaal, Data Groepsbundel en Vodafone Europe. Een compleet overzicht van de nieuwe tarieven is toegevoegd in de bijlage en via Vodafone.nl beschikbaar.

Hogesnelheidsdekking

Vanaf vandaag kunnen klanten meer informatie vinden over de snelheid van Vodafone Mobiel Breedband bij hen in de buurt middels een nieuwe online dekkingstool. Op www.vodafone.nl/datanetwerk kan via een postcode-check inzicht verkregen worden in waar de hogesnelheidsdekking op dit moment beschikbaar is. De dekkingstool zal periodiek automatisch worden geüpdate.

Vodafone gaat de hoge snelheidsdekking van mobiel internet (variërend van 14.4 tot 28.8 Mbps) de komende tijd verder uitrollen in de Randstad en enkele grote steden in de rest van Nederland. Om deze netwerkverbetering mogelijk te maken wordt de komende maanden hard gewerkt aan het netwerk van Vodafone, wat in enkele gevallen kan leiden tot tijdelijk verminderde dekking. Via www.vodafone.nl/werkzaamheden is een actueel overzicht te vinden van alle geplande werkzaamheden.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone Libertel B.V.:

Vodafone is een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van Vodafone Group, het grootste internationale mobiele telecommunicatiebedrijf ter wereld, met deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 31 landen, verspreid over 5 continenten alsmede partnernetwerken in circa 40 landen wereldwijd. Per 31 maart 2010 heeft Vodafone proportioneel ruim 340 miljoen klanten wereldwijd. Voor meer informatie, ga naar www.vodafone.com.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.vodafone.nl/datanetwerk