Politie Drenthe

Donderdag 8 juli 2010

Provincie Drenthe, 08-07-2010

Scooters botsen frontaal

RUINERWOLD Woensdagmiddag zijn twee bestuurders van een scooter gewond geraakt. Een 17-jonge vrouw uit Ruinerwold reed over het fietspad langs de Dijkhuizen in de richting van Ruinerwold, toen zij een bocht wilde nemen. Plots zag zij een 18-jarige jongeman op zijn scooter recht op haar af komen. Vermoedelijk nam hij de binnenbocht. Beide bestuurders konden elkaar niet meer ontwijken en botsen frontaal tegen elkaar. De jongeman is zwaargewond overgebracht naar het Diaconessenhuis te Meppel. De jonge vrouw is met letsel aan haar arm overgebracht naar hetzelfde ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

EMMEN Woensdagmiddag is een 57-jarige man uit Wierden aangehouden. De man had een paar sandalen weggenomen uit een winkel aan de Hoofdstraat. Het winkelpersoneel zag dit en hield de man aan. Hij is later overgedragen aan de politie en is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden wegens bedreiging

EELDE De politie heeft woensdagmiddag een 45-jarige man uit Eelde aangehouden. De politie kreeg de melding dat de man zijn 46-jarige buurman had bedreigd. Ter plaatse kwam de 45-jarige uit zijn woning aan de Loopstukken, gedroeg zich vervelend en bedreigde de politieagenten meerdere malen. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten.

Beschonken bestuurder aangehouden

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 45-jarige automobilist uit Nieuw Schoonebeek aangehouden. De man reed met een hoge snelheid in zijn auto met aanhanger over de Europaweg. Agenten zagen hem en hielden hem staande voor een controle. Daarbij bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 250 ug/l (0,6 promille). De man is hierop aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man beschiet luidruchtige jongens

VALTHE De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 56-jarige man uit Valthe aangehouden. Twee jongens van 17 jaar en één van 16 jaar, allen uit Valthe, waren erg luidruchtig op straat waarop de man met een luchtdrukwapen vanuit zijn woning aan de Hondsrug naar buiten kwam. Vervolgens zou de man hebben geschoten, waarbij één van de jongens is geraakt in het been. De jongen had een kleine verwonding in het bovenbeen. De man is aangehouden een meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. Het wapen is in beslag genomen.

Drie aanhoudingen voor vernielen tenten

DWINGELOO De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee jongens van 17 jaar en één jongen van 19 jaar uit Dwingeloo aangehouden. De jongens worden er van verdacht een aantal tenten te hebben vernield rondom het Anserpad. De jongens konden op aanwijzingen van getuigen iets verderop op de zandvlakte worden aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding diefstal van portemonnee

ASSEN De politie heeft woensdagavond een 40-jarige man uit Groningen aangehouden wegens diefstal. Deze had vanaf het centrum van Assen samen met een andere man een taxi genomen. Vlakbij de Dahliastraat stapte de Groninger uit. Toen de andere man wilde betalen voor de rit bleek dat de portemonnee van de taxichauffeur was gestolen. Hierop werd de politie gealarmeerd. Op aanwijzing van de chauffeur kon de Groninger op de kruising Violenstraat met de Pelikaanstraat worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.