Gemeente Leusden

Verordening Duurzaamheidslening Leusden 2010

Soort bekendmaking: verordeningen en reglementen

Verordening Duurzaamheidslening Leusden 2010

De raad heeft in zijn vergadering van 30 juni 2010 de Verordening Duurzaamheidslening 2010 vastgesteld. Met deze verordening stelt de gemeente eigenaar-bewoners van huizen in Leusden in gelegenheid om tegen lage kosten geld te lenen voor energiebesparende investeringen. De gemeente werkt aan een beter klimaat en ondersteunt daarom energiebesparende investeringen in de bestaande woningen. De verordening treedt 1 augustus 2010 in werking.

Â

Wat is een duurzaamheidslening?
Een energiezuinig huis is in trek. Maar energiebesparende maatregelen kosten geld. De gemeente Leusden werkt aan een beter klimaat en wil het u daarom makkelijk maken om energie te besparen. Als woningeigenaar kunt u bij de gemeente Leusden goedkoop geld lenen om uw woning echt energiezuinig te maken. Dit kan met de duurzaamheidslening. De rente van de lening bedraagt 2%. U kunt minimaal EUR 2.500 en maximaal EUR 15.000 lenen. De duurzaamheidslening heeft een looptijd van 10 jaar. U mag altijd tussentijds boetevrij aflossen.

Â

Duurzaamheidslening aanvragen
Vanaf 1 augustus 2010 kan een duurzaamheidslening aangevraagd worden. Meer informatie leest u op www.leusden.nl/milieu. U kunt de lening ook via de website aanvragen.

Zie 'duurzaamheidslening Leusden 2010'.

Â
Â